Samsung, Galaxy Note 7 üretimini durduruyor

Samsung, Galaxy Note 7 üretimini durduruyor

Galaxy-Note-7Samsung'un geçtiğimiz Eylül başında, kelimenin tam anlamıyla patlak veren Galaxy Note 7 krizi gittikçe daha da karmaşık bir hal alıyor. Batarya sorununun değişimi yapılan cihazlarda da devam ettiğine ilişkin raporlarla birlikte Samsung, Galaxy Note 7 üretimi durduruyor.

Güney Koreli Yonhap haber ajansının Samsung tedarikçilerine dayandırdığı haberine göre, şirket, Galaxy Note 7'nin üretimini durdurma kararını, Güney Kore, ABD ve Çin'deki tüketici güvenliği düzenleyicileriyle birlikte verdi. Üretimi durdurma kararının "geçici bir süre için" olduğu belirtilse de, henüz net bir zaman aralığından söz edilmiyor. Bununla birlikte önlemin Galaxy Note 7'nin küresel dağıtımını yapan bir Vietnam fabrikasını da kapsadığı belirtiliyor, Yonhap'ın haberinde.

Galaxy Note 7 krizinin derinleşmesinde Samsung'un bugüne kadarki en büyük cihaz toplatma operasyonu olarak tarihe geçen Galaxy Note 7'nin bataryasıyla ilgili ilk şikayetleri, "izole vakalar" olarak nitelemesi önemli bir etken. Durumun ciddiyetinin farkına, biraz geç de olsa, varan Samsung, dünya çapında 2,5 milyon adet Galaxy Note 7'yi yenisiyle değiştirmeye başladı ancak bu, sorunu çözmeye yetmedi. Yeni Samsung Galaxy Note 7 ile ilgili bildirilen vakalar, kısa sürede ABD'de bir uçuşun iptal edilmesine kadar ulaştı.

Cihazların değişiminin sorunu çözmediğine kanaat getiren operatörler bir bir Galaxy Note 7 desteğini çekmeye başladı. AT&T ve T Mobile Galaxy Note 7 satışlarını durduracağını açıklarken, Güney Kore'nin en büyük telekom operatörü SK, durumu izlemeye aldığını duyurdu.

Konuyla ilgili Samsung tarafından yapılan resmi bir açıklama henüz yok. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.