Google Chromecast, Ultra ile 4K ve HDR video oynatma yeteneğine kavuştu

Google Chromecast, Ultra ile 4K ve HDR video oynatma yeteneğine kavuştu

Google merakla beklenen etkinliğinde şirkete ait birçok yeni ürün ve servis tanıttı. Bunlardan bir tanesi de Chromecast'in geliştirilmiş yeni versiyonu olan Chromecast Ultra oldu.

Chromecast Ultra ile ilgi olarak geçtiğimiz hafta içerisinde kulislerde dolaşan bilgileri sizlere aktarmıştık. Google kulislerde daha öncesinden ortaya çıkan bilgilerin aksine şaşırtıcı yeni bir bilgi paylaşmadı. Ancak Chromecast Ultra'nın fiyatını 69 dolar olarak açıklayarak piyasada 4K ve HDR görüntü aktarımı yapan en ucuz ürün konumuna geldi.

Chromecast Ultra bir önceki Chromecast modelinden 1,8 daha hızlı. Bunun yanında 4K, HDR10 ve Dolby Vision görüntü aktarımı yapabiliyor. Cihazın HDR Dolby Vision görüntü aktarımı da yapabilmesi önemli çünkü şu an için piyasada hem HDR10 hem de Dolby Vision görüntü aktarımı yapabilen bir cihaz bulunmuyor. Google ekibi 4K için en az 15 mbps internet hızı gerektiğini göz önünde bulundurmuş olacak ki cihazın üzerine bir tane de ethernet girişi yerleştirmiş.

Kasım ayından itibaren satışa sunulacak olan Chromecast Ultra yalnızca siyah renge sahip olacak. Ürünün fiyatı ABD için $69, Avustralya için AU$99 ve Birleşik Krallık için £69 olarak açıklanmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.