Amazon Echo rakibi Google Home ve 4K Chromecast Ultra, 4 Ekim'de geliyor

Amazon Echo rakibi Google Home ve 4K Chromecast Ultra, 4 Ekim'de geliyor

Google'ın 4 Ekim'de düzenleyeceği etkinlikte akıllı telefonu Google Pixel ile birlikte iki farklı ürüne daha yer vermesi bekleniyor. Bunlardan ilki şirketin geçtiğimiz Mayıs'ta düzenlediği Google I/O etkinliğinde tanıttığı Google Home. Gelen haberlere göre, Google, doğrudan Amazon'un popüler sesli asistanı Echo'ya rakip olarak konumlandırdığı Google Home ile birlikte yeni Chromecast Ultra'yı da tanıtacak, etkinlikte.

Android Police'in haberine göre, Google, sesli komutlarla çalışan ve iç mekanların ses, ışık gibi temel konfigürasyonlarını yapabilen Google Home cihazının fiyatını 129 dolar olarak açıklayacak. Kıyas için Amazon Echo'nun satış fiyatı bugün 179 dolar. Cihaz, Google'ın yakın zamanda yayınladığı Allo uygulaması gibi, sesle kontrol edilen akıllı asistanı Google Assistant'ı temel alıyor. Sesin insan makine etkileşiminde en çok kullanılan yeni ara yüzlerden biri olacağı beklentisine paralel olarak, Google, beklendiği gibi Google Assistant'ın kullanım alanını gittikçe genişletiyor.

Chromecast Ultra 69 dolardan satışa sunulacak

Google'ın etkinlikte tanıtması beklenen ikinci cihazsa, şirketin popüler streaming cihazı Chromecast'ın yeni versiyonu Chromecast Ultra. Yüksek çözünürlüklü 4K ve HDR vide desteğine sahip olması beklenen Chromecast Ultra ile Google, rakiplerini bir kez daha erişilebilirlikle zorlayabilir. Zira haber, cihazın fiyatının 69 dolar olarak duyurulacağını paylaşıyor. Bu, Chromecast Ultra'nın aynı seviyedeki 4K streaming cihazları arasında en düşük fiyat etiketiyle piyasaya sunulacağı anlamına geliyor.

Tüm bunlara ek olarak Google, geçtiğimiz yıl tanıttığı kablosuz yönlendiricisi Google OnHub'ın devamı niteliğinde yeni bir yönlendiriciyi de 4 Ekim'de tanıtabilir. Beklentiler Google WiFi markalı yeni yönlendiricinin halefinden daha akıllı özelliklere sahip olacağı ve 129 dolardan piyasaya sunulacağı yönünde. Buna ek olarak, Google Home'u tamamlayıcı özellikteki Google Wifi, farklı kablosuz erişim noktalarının birbirine bağlanarak bir tür mesh ağ yaratılmasına izin vermesiyle benzerlerinden ayrışıyor.

Google'ın bu iddiaları doğrulayıp doğrulamadığını öğrenmek için 4 Ekim'i beklemek gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.