Seyahat sitesi GoEuro 70 milyon dolar daha yatırım aldı

Seyahat sitesi GoEuro 70 milyon dolar daha yatırım aldı

Berlin merkezli seyahat sitesi GoEuro, Silikon Vadisi merkezli Silver Lake Kraftwerk'ın önderlik ettiği yatırım turunda Silver Lake ve Kleiner Perkins Caufield & Byers'dan tam 70 milyon dolarlık yatırım aldı.

Avrupa odaklı ve Berlin merkezli bir girişimin, Silikon Vadisi'nden böyle ciddi bir yatırım alması GoEuro'nun geleceğinin parlak olduğunu gösteriyor.

GoEuro, tüm Avrupa'daki tren ağı, otobüs ağı ve uçuş ağını bünyesinde değerlendiren bir seyahat planlama girişimi olarak değerlendirilebilir. Kısacası Avrupa seyahati planlamaları için iyi adreslerden birisi olarak nitelendirilebilecek GoEuro, yatırımını ABD'den alarak Avrupa'daki büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. GoEuro, geçtiğimiz yılın Aralık ayında da 45 milyon dolarlık yatırım turunu kapatmıştı. GoEuro, son turla birlikte aldığı toplam yatırımı 145 milyon dolara kadar çıkardı.

GoEuro'nun CEO'su ve kurucusu Naren Shaam, Avrupa seyahat pazarının 50 milyar dolarlık bir pazar olduğunu ve bunun çoğunun çevrimdışı olarak işlem gördüğünün altını çizdi. Kısacası GoEuro, bu pazarı çevrimiçi ortama taşıyarak, pazardan pay kapmaya çalışacak. Shaam, tren biletlerinin yüzde 80'inin halen tren istasyonlarından satıldığının altını çizerek, artık bu işlemlerin Avrupa genelinde online ortama aktarılmasının önemini ve pazardaki ihtiyacı vurgulamış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.