WhatsApp'a Snapchat benzeri yeni kamera özellikleri eklendi

WhatsApp'a Snapchat benzeri yeni kamera özellikleri eklendi

Gün geçtikçe bir Facebook şirketi olduğunu daha fazla hissettiren WhatsApp'a yeni kamera özellikleri eklendi. WhatsApp'a gelen yeni güncellemeyle kullanmaya başlayacağımız yeni kamera özellikleri, elbette Facebook'un son dönemde çokça taklit ettiği Snapchat'i kopyalıyor. Yeni özellikle WhatsApp içinde paylaştığınız video ve fotoğraflar üzerine çizim yapabiliyor, yazı yazabiliyor ya da emoji ekleyebiliyorsunuz.

Facebook'un Instagram Stories ile başlayan Snapchat türevi özelliklerinin, Messenger Day ve WhatsApp ile devam ediyor olması Facebook'un sonunda bu işi kıvırmaya başladığı anlamına geliyor olabilir. Zira Snapchat'i kopyalama denemesini ilk kez Facebook Poke uygulamasıyla yapan Facebook, 2014’te bu uygulamayı kapatmış ve aynı yıl Slingshot ile yeni bir Snapchat klonu sunmaya başlamıştı. Kısa bir süre sonra Slingshot da kapatıldı. Instagram Stories'e kadar, geçici mesajlaşmaya odaklanan Facebook uygulamalarının hiçbiri, başarılı olamadı.

whatsapp-emoji

Özelliğin WhatsApp'a eklenmesi Facebook'un popüler mesajlaşma uygulamasıyla paylaşılan video sayısını ciddi ölçüde artırabilir. Zira bugün eğlenceli videolar çekmek ve paylaşmak için onlarca farklı uygulama varken, WhatsApp'ın video özelliği bunlara alternatif bile değil. Yeni kamera özelliklerinin orijinali Snapchat'e ait pratiği Snapchat'ten çok daha popüler hale getirme olasılığı bile var. Zira WhatsApp'ın dünya çapında 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı var; Snapchat için bu sayı 150 milyon civarında.

Diğer taraftan bazı kullanıcılar, WhatsApp'ı, kendileri için cazip hale getiren ne varsa bir bir değiştiğini de düşünebilirler. Bir süre önce kişisel verilerinizi Facebook ile paylaşmaya başlayan şirketin sadeliğiyle ünlü, popüler mesajlaşma uygulamasına bu tip özellikler eklemesi, uygulamadaki Facebook dokunuşunu gittikçe daha fazla hissettiriyor.

Bugünden itibaren Android uygulamasında devreye alınacak WhatsApp kamera özellikleri arasında, selfie'leriniz için ön kamerada flaş kullanma ve zoom özellikleri de var. Özelliklerin yakında iOS cihazlarına getirilmesi planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.