Yarım milyar dolarlık yatırımı kesinleştiren Airbnb, 200 milyon dolarlık hisse geri alımı yapabilir

Yarım milyar dolarlık yatırımı kesinleştiren Airbnb, 200 milyon dolarlık hisse geri alımı yapabilir

Ağustos ayında 850 milyon dolar yatırım aldığı rivayet edilen edilen Airbnb'nin resmi kayıtlara göre 555 milyon dolarlık yatırımı kesinleştirdi. Ancak bu yatırım turunun kapanmadığı, yani rakamın artabileceği de gelen bilgiler arasında.

Airbnb, geçen yıl aldığı 1,5 milyar dolarlık Seri E yatırımıyla değerini 25,5 milyar dolara yükseltmişti. Ağustos ayında sızan bilgilerse girişimin 30 milyar dolar değerlemeyle 850 milyon dolar yatırım aldığı yönündeydi. SEC dokümanları ise şimdilik bu yatırımın 555 milyon dolarda kaldığını gösteriyor.

Airbnb tarafından doğrulanmasa da yatırım turuna Google Capital ve Technology Crossover Ventures'ın (TCV) liderlik ettiği de gelen bilgiler arasında. Bu iki yatırım şirketinden Airbnb yönetim kuruluna herhangi bir ismin katılması da beklenmiyor.

200 milyon dolarlık hisse geri alımı

Diğer yandan Aibnb'nin nakit ihtiyacı olmadığından da bahsetmekte fayda var. Girişimin çalışanlarına ve erken yatırımcılarına nakit akışı sağlamak için 200 milyon dolarlık hisse geri alım programı başlatması bekleniyor. Tabi yatırımın bir kısmı da halka arz yolundaki girişimin büyümesi için harcanacak.

Konaklama sektörüne kökten bir değişim getiren Airbnb'nin internet girişimciliğine kendi adıyla anılan bir model kazandırdığı malum. Tabi belli başlı şehirlerde Airbnb'nin regülatif sorunlar yaşadığı biliniyor. Girişim Eylül ayında ilk şeffaflık raporunu açıklamış ve bu alanda da

Halka arz öncesinde ne kadar büyüyeceği merakla beklenen girişimin erken dönem yatırımcı sunuma şuradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.