Airbnb 850 milyon dolarlık yatırımla değerlemesini 30 milyar dolara yükseltti

Airbnb 850 milyon dolarlık yatırımla değerlemesini 30 milyar dolara yükseltti

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında 1.5 milyar dolar yatırım alan Airbnb, bu yatırım henüz bir yılını doldurmadan 850 milyon dolarlık bir yatırım daha aldığı haberlere konu oldu. Airbnb'nin bir ABD'de bir eyalete sunduğu 28 Temmuz 2016 tarihli 28 sayfalık bir belgede, son aldığı yatırımı gözler önüne serildi.

2008 yılından kurulan ve 4 binden fazla çalışanı bulunan Airbnb tek başına turizm sektörüne büyük bir darbe vurmayı başarmış ve otellere rakip olma konusunda önemli bir avantaj elde etmişti. Dünya genelindeki bilinirliği artıran şirkete büyük otel zincirleri bile önlem almaya kalkışmıştı.

Henüz halka arz etmeyen Airbnb'nin değerlemesini 30 milyar dolara yükseltmesi ve elinde bulunan nakit rezervler Airbnb'yi ileride çok daha iyi bir konumda görebileceğimizi gösteriyor. San Francisco merkezli girişim Airbnb aynı zamanda halka arz etmeye de hazırlanıyor gibi gözüküyor. Yatırımcıların, çalışanlardan 200 milyon dolarlık hisse senedi satın alması beklenirken, bu toparlanma sonrasında halka arzını güçlü bir şekilde gerçekleştirmesi bekleniyor. Girişimin daha geçtiğimiz yıl değerlemesinin 20 milyar doları geçmesi sadece 1 yıllık süreç içerisinde bile değerlemesini tam 10 milyar dolar artırması, girişimin gelecekte geleceği parlak noktayı göstererek, turizm sektörünü değiştirmesini kaçınılmaz kılıyor.

Görsel kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.