incir.com kapandı! [Son Dakika]

Hızlı büyümesi ve ulaştığı 57 milyon dolar değerlemeyle 2015'in en parlak girişimlerinden biri olarak görülen İncir.com kapandı. Girişimin bugün duyurduğu haber, İncir.com'un bir süredir devam eden duraklama dönemini takip ediyor.

Konuya yakın kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, 2016'nın erken dönemlerinden itibaren büyümesi yavaşlayan İncir.com, operasyonlarını sürdürmek için bir süredir yatırım arayışındaydı.

Bu ihtiyacına cevap bulmakta zorlanan İncir.com'un durumu düzeltebilecek bir yatırım turu için Temmuz başında yatırımcılarla anlaşmış. 18 Temmuz'da yatırımcılarla sözleşme imzalamaya hazırlanan girişimin, bu beklentisi 15 Temmuz darbe girişimiyle tamamen rafa kalktı. Yatırımcıların bu süreçte yeni bir anlaşmaya imza atmak istememesi nedeniyle, İncir.com iflasın eşiğine geldi.

Girişim, son olarak Mart 2015'te 57 milyon dolar değerlemeyle 3 milyon dolar yatırım almıştı. Bize gelen bilgiler, yeni yatırım görüşmelerinin, İncir.com'un bu değerlemesinin epey altında yapıldığı yönünde.

İflas eden İncir.com için kepenkleri indirmekten başka bir yol henüz görünmüyor. Türkiye'de devam eden OHAL kapsamında 1 Ağustos itibariyle şirketlerin  iflas erteleme talepleri tamamen yasaklandı.

İncir.com CEO'su Yusuf Yıldırım, Webrazzi Summit 2015'te İncir.com’un 2014 yılında 10 milyon TL‘nin üzerinde ciro yaptığını ve 2015 yılı ciro hedeflerinin ise 100 milyon TL olduğunu açıklamıştı. Aylık cirosu 5 milyon TL’den fazla olan İncir’in o dönemde çalışan sayısı 100 kişiye ulaşmıştı. İncir.com o dönemde yaklaşık 20.000 mağazaya ulaştığını da duyurmuştu.

İncir.com gibi hızlı büyüyen girişimlerin yola devam edebilmesi için, operasyonel harcamalar nedeniyle, nakit devamlılığı kritik bir öneme sahip.

İncir.com kapattı ana sayfasında şu anda aşağıdaki açıklama yer alıyor.

sonmail

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.