Seyir tarzınıza uygun film tavsiyeleri yapan TINQ, günlük 26 bin aktif kullanıcıya ulaştı

Seyir tarzınıza uygun film tavsiyeleri yapan TINQ, günlük 26 bin aktif kullanıcıya ulaştı

Geçen yıl Haziran ayında tanıttığımız akıllı film tavsiyeleri uygulaması TINQ, ikinci yılında yoluna iddialı rakamlarla devam ediyor.

Devrim Altaylı, M. Serdar Kuzuloğlu, Doğu Pabuçcuoğlu ve Murat Kurt tarafından kurulan bir girişim olan TINQ, film zevkinizi dikkate alarak öneriler sunan bir uygulama. iPhone uygulaması ile çıkış yapmıştı ve Nisan ayından itibaren Android uygulamasıyla da kullanıcılara ulaşıyor.

Günlük aktif üye sayısı 26 bin

Kuruculardan Devrim Altaylı'nın paylaştığı bilgilere göre TINQ, 1 yıl süren beta yayını 1 Temmuz 2016’da sonlandırmış ve şu anda veri tabanında 1.5 milyonun üzerinde film ve dizi bulunduruyor. Günlük 26 bin aktif kullanıcıyı karşılayan TINQ'in kullanıcılarının yüzde 74'ü Türkiye'den, yüzde 26'sı ise Türkiye dışından. Kullanıcıların yaptığı oylama sayısı 1.7 milyonu geçiyor ve uygulamada günlük ortalama 25 bin oylama ve yorum paylaşılıyor.

tinq

Facebook hesabınızla da kayıt olabildiğiniz TINQ'e ilk kez giriş yaptığınızda 10 adet filmi puanlamanız isteniyor. Kullanıcılar aksiyon, macera veya komedi gibi bir film türünde 10 film puanlaması yaptıktan sonra o kategori aktive edilmiş oluyor. Ardından TINQ, aynı zevklere sahip farklı kullanıcıların beğenileri ve izleme hareketlerini analiz ederek, kişiye özel “izlemen gerekenler” tavsiyelerini sıralıyor. Sinema tutkunları IMDB listelerini de TINQ’e aktarabiliyor.

Yeni özellikler ve fırsatlar yolda

Mynet ile sinema dikeyinde bir işbirliğine gittiğini öğrendiğimiz TINQ, aldığımız bilgilere göre bu yılın son çeyreğinde yeni özellikler ve katma değerli servisler (indirimli sinema bileti, çevrimiçi film/dizi izleme vb.) sunmayı da planlıyor. Ayrıca akıllı televizyon entegrasyonu ve web sürümü ile de erişilebilir olduğu platform sayısını artırmayı hedefliyor.

Dünyada 1874'ten bugüne dek 3.2 milyonun üzerinde sinema/televizyon filmi ve dizi bölümü yayınlandığı ve her yıl ortalama 9 bin 300 filmin vizyona girdiği düşünülürse TINQ'in içerik sıkıntısı çekmeyeceğini söyleyebiliriz. Güncel rakamlar ve TINQ'in planları da önümüzdeki dönemde daha popüler olabileceğini gösterir nitelikte. Eğer henüz denemediyseniz TINQ'i App Store'dan veya Google Play'den indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.