Yerli arkadaşlık uygulaması Able'da eşleşme için beğendiğiniz profili tanımanız gerekiyor

Yerli arkadaşlık uygulaması Able'da eşleşme için beğendiğiniz profili tanımanız gerekiyor

Tinder'ı fazla kolay/yüzeysel bulan kullanıcıların sayısını azımsamamak gerekiyor. Bu noktadan hareketle, sadece beğeniler üzerinden profil eşleştirmeye yeni alternatifler üreten girişimlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yaklaşık bir ay önce yayınlanan Able uygulaması, eşleşmelerden önce mini bir testle kullanıcıları sınıyor.

İlkin Kılıç liderliğinde yedi kişilik bir AR-Ge ve danışma kurulu tarafından 2015 yılının üçüncü çeyreğinde kurulan Able, üç aylık bir pazar araştırmasıyla birlikte toplam sekiz ayda geliştirilmiş. 25 Temmuz'da yayınlanan ilk iOS uygulaması, ilk ayında Türkiye'de 5 bin 700 kişi tarafından indirilmiş. İlkin, Able'ın bugün 4 bin 500 aktif kullanıcıya sahip olduğunu söylüyor.

Able, Tinder'a benzeyen kurgusu sayesinde kullanımı oldukça kolay bir uygulama. Facebook hesabınızla kayıt olduğunuz uygulama, sizden önce kendiniz hakkında bir takım sorulara cevap vermenizi istiyor.  Kolay, orta veya zor seviyelerinden birini seçip, karşınıza çıkan 15 sorudan en az üçünü yanıtlamanız gerekiyor. Yanıtlarınız profilinizin açılması için bir nevi anahtar işlevi görüyor. Zira biri sizin profilinizi beğendiğinde, hakkınızda en az üç soruya doğru yanıt vermesi gerekiyor. Aksi takdirde eşleşme sağlanmıyor, sohbet başlamıyor. Konum bazlı uygulama, 200km'lik bir çapta alanı tarıyor ve bu bölgedeki profilleri size gösteriyor.

able ekran

Ücretsiz sunulan Able, uygulama içi joker satışlarıyla gelir sağlıyor. Jokerler beğendiğiniz bir profille eşleşmek için sorulan bir soruyu yanlış yanıtladığınızda size ek bir cevap hakkı tanıyor. Uygulama, 10 Joker (5,29TL), 60 Joker (29,99TL), 100 Joker (44,99TL), 250 Joker (97,99TL) olmak üzere 4 farklı Joker paketi satıyor.

Able, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce ve Rusça olmak üzere toplamda sekiz dilde sunuluyor. Önceliği büyümek olan uygulamanın Android versiyonu yakında geliyor.  Buna ek olarak uygulamayı daha da eğlenceli hale getirecek modüller eklenmesi de planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.