Rocket Internet, 617 milyon euro zarar açıkladı ama Oliver Samwer 2017'den umutlu

Rocket Internet, 617 milyon euro zarar açıkladı ama Oliver Samwer 2017'den umutlu

22 Eylül'de ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıklamaya hazırlanan Rocket Internet, şirket gelirlerine dair bazı rakamları şimdiden paylaştı.

Almanya'nın popüler internet girişimleri merkezi Rocket Internet, yılın ilk yarısında 617 milyon euro (yaklaşık 690 milyon dolar) zarar edildiğini açıkladı. Bu zararın önemli bir kısmı Global Fashion Group'tan (GFG) geldi.

Hatırlarsanız Rocket Internet, Nisan ayında mevcut yatırımcıların şirkete 300 milyon Euro yatırım yapacağı açıklanmıştı ancak değerleme şirketin geçen yılki 3,5 milyar dolarlık değerinin altında, 1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmişti. Bu yatırım turu Temmuz ayında 330 milyon dolardan kapanmıştı. GFG, Temmuz ayında da Jabong’u Flipkart’a 70 milyon dolara satarak Hindistan gibi önemli bir pazardan elini çekti.

Paylaşılan rakamlara göre GFG'nin toplam zarar içindeki payı 383 milyon euro. Yani toplam zararın yarısından fazlası bir zamanların belki de en iddialı oyuncusundan geliyor ve bu da hisseleri borsaya açık olan Rocket Internet için pek de iyi bir haber değil.

"2017'de 3 şirket kârlılığı yakalayacak"

Şirketin yeniden yapılanmaları çerçevesinde grup geliri yılın ilk yarısında 29 milyon euroya düşmüş ki bu tutarın 2015'in ilk yarısında 71 milyon euro olduğu ifade ediliyor. Rocket Internet CEO'su Oliver Samwer verilen sözlerin geçerli olduğunu ve en az 3 portföy şirketinin 2017'de kârlılığı yakalayacağını söyleyerek yatırımcılara iyi bir haber veriyor. Tabi yatırımcıların bu haberden etkilenip etkilenmeyeceği büyük bir soru işareti.

Rocket Internet'in son olarak Fintech Group ile dijital bankacılık alanına adım atttığını da duymayanlar için hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.