Rocket Internet, Fintech Group ile dijital bankacılık alanında şansını deneyecek

Rocket Internet, Fintech Group ile dijital bankacılık alanında şansını deneyecek

Global Fashion Group tarafında dalgalanmalar yaşayan Rocket Internet, bu kez dijital bankacılık tarafında atak yapmaya hazırlanıyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre Rocket Internet, Almanya'nın önemli finansal teknoloji şirketi FinTech Group AG ile dijital bankacılık servisleri geliştirecek. İki şirket arasındaki kapsamlı anlaşma çerçevesinde kurulacak yeni şirket, Avrupa Birliği standartlarına uygun şekilde hizmet verecek.

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu şirketin dijital pazarlama, kullanıcı deneyimi ve küresel yayılım gibi işlerini Rocket Internet üstlenecek ki Alman internet devinin bu konudaki tercübesi malum. FinTech CEO'su Frank Niehage de bu noktaya işaret ediyor ve Rocket Internet'in ölçeklenebilir ve yıkıcı iş yapma yeteneğine vurgu yapıyor.

Diğer yandan Rocket Internet'in rakiplerin çalışanlarını 'baştan çıkarma' gibi bir yeteneği olduğunu da unutmamak gerek. Ancak bu alandaki yetenek darlığının işleri biraz zorlaştırabileceğini de söyleyebiliriz. Zira bu alanda daha önce adım atan Holvi (BBVA tarafından satın alındı) ve Atom Bank rakipler mevcut.

Şimdilik taraflar konuyla ilgili detay paylaşmıyor fakat Rocket Internet'in portfolyo şirketlerinin kurulacak yeni şirketin ilk müşterileri olacağına şüphe yok. Bu sayede Rocket Internet'in karlılık yolunda daha kararlı adımlar atmasını bekleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.