Global Fashion Group, Jabong'u Flipkart'a 70 milyon dolara sattı

Global Fashion Group, Jabong'u Flipkart'a 70 milyon dolara sattı

Geçtiğimiz günlerde Global Fashion Group için geçen yıldan daha düşük değerlemeli bir sermaye artırımı yapan Rocket Internet, Hindistan'daki iştiraki Jabong.com'u Flipkart'a sattı.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Global Fashion Group geçen yıl 3,5 milyar euro değerlemeyle sermaye artırımı yaparken bu sene 330 milyon euro tutarındaki yatırımı 1 milyar euro üzerinden aldı. Rocket Internet CEO'su Oliver Samwer, yatırımcıların ilgi gösterdiğini söylese de GFG için durumun pek de iyi gitmediği konuşulmaya başlanmıştı. GFG'nin Hindistan'daki e-ticaret sitesi Jabong'un Flipkart'a satılması da tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı.

Gelen bilgilere göre Flipkart, Jabong'u GFG'den 70 milyon dolar nakit karışılığında satın almış. Satın almayı yapan birim de Flipkart'ın moda odaklı birimi Myntra olmuş. Satın alma sonrasında bu iki sitenin toplam 15 milyon aylık aktif kullanıcıya erişeceği ifade ediliyor ve Flipkart'ın pazardaki pozisyonu biraz daha güçlenmiş oluyor.

Hindistan E-ticaret Pazarı: Hızlı ve Öfkeli

GFG'nin Hindistan gibi büyük potansiyel vaadeden bir pazardan çekilmiş olması şaşırtıcı. Ancak bu pazarda rekabetin de çetin geçtiğini söylemek de fayda var. Sadece Flipkart gibi yerli oyuncular değil, Amazon da Hindistan pazarında kendi köşesini kapmak istiyor. KPMG'nin Kasım ayındaki raporuna göre Hindistan e-ticaret pazarının 2020'de 36,7 milyar dolarlık bir hacme ulaşması bekleniyor. Bu pazarın en iddialı oyuncularından biri olan Flipkart da Myntra'yı geçen yıl 300 milyon dolara satın almıştı.

Snapdeal Hindistan'ın bilindik e-ticaret devlerinden biri ama Future Group gibi daha az bildiğimiz, FabFurnish.com'u satın almak gibi adımlar atan yerel oyuncular da var. Diğer yandan Hindistan'ın en büyük holdinglerinden biri olan Reliance Industries'in de e-ticaret pazarına giriş yapacağına dair bilgiler geliyor.

Sözün özü GFG'nin Hindistan'dan çıkması her iki açıdan da olumsuz gözüküyor. Ancak Jabong'un iflas bayrağı çekmeden çıkış yaptığını düşünerek iyimser bir bakış takınmak da mümkün...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.