Tapu.com gayrimenkul değerleme raporlarını bireysel satıcılara getirdi

Tapu.com gayrimenkul değerleme raporlarını bireysel satıcılara getirdi

Türkiye'de Temmuz 2015'te faaliyete başlayan Tapu.com, platformunda satış yapmak isteyen bireysel kullanıcılara yönelik bir yeniliği devreye alıyor. Gayrimenkul değerleme raporlarını bireysel satıcılara açtığını duyuran Tapu.com, geçtiğimiz bir yıla ilişkin bazı performans göstergelerini de paylaştı.

Ticari, konut ve arsa tapularını açık arttırma usülüyle satışa sunan Tapu.com'un en önemli vaatlerinden biri de şeffaflık. Açık artırma süreci için kritik olan bilgilerin alıcılarla adil bir şekilde paylaşılmasını sağlayan Tapu.com, bunun için SPK lisanslı uzmanlar tarafından hazırlanan resmi değerlendirme raporlarını kullanıyor. Satışa sunulan her bir menkul için hazırlanan raporlar alış satış sürecini güvenilir hale getirse de Tapu.com'un satıcı kitlesinin bugüne kadar çoğunlukla banka ve finansal kurumlarının portföyüyle sınırlı kalmasına sebep oldu. Daha doğrusu Tapu.com'un güvenlik konusunu önceliklendirerek işe bu şekilde başlamayı tercih etti.

Tapu.com'un yeniliği platforma satış içim başvuran tüm bireysel kullanıcılardan artık  değerleme raporu talep edilmesini ön görüyor. Tapu.com, değerleme raporu almak isteyen satıcıları SPK lisanslı kurumlara yönlendirerek, süreçte destek oluyor. Geliştirme Tapu.com'un kullanıcı tabanını genişletmeye yardımcı olması açısından önemli.

Buna ek olarak birinci yıl istatistiklerini paylaşan Tapu.com geçtiğimiz yıl platformunda yapılan gayrimenkul satış adetinin aylık yüzde 87 artış gösterdiğini açıkladı. Alıcı sayısında ciddi bir artış gösteren Tapu.com'un verilerine göre, açık artırmaya katılan kullanıcı sayısı 2016 mali ikinci çeyrek sonunda yaklaşık bin 200'e ulaştı. Bu sayı geçtiğimiz çeyrek sonu için 800-900 civarındaydı.

tapu.com alici

Satış hızının da arttığını açıklayan Tapu.com, Mayıs ayında satışa sunduğu portföylerin Temmuz sonu itibariyle yüzde 30’unu sattığını söylüyor. Tahmin edebileceğiniz gibi yapılan satışlardan komisyon alarak gelir sağlayan Tapu.com için önemli metriklerden biri listelenen gayrimenkullerin satış döngüsü.

tapu.com satis

Uzun vadeli yatırımlar söz konusu olduğunda, listelenen menkullerin ilan gününden satışına uzun süre geçebiliyor. Tapu.com satışa sunulduğu ilk 15 gün içinde bir alıcı bulan tapuların, bugüne kadar gerçekleşen toplam satışlarının yüzde 26’sını oluşturduğunu söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.