KWORKS Demo Day'16'da sahneye çıkan girişimler

KWORKS Demo Day'16'da sahneye çıkan girişimler

Koç Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezi 2016 dönemi Hızlandırma Programı, düzenlenen Demo Day'16 etkinliğiyle sona erdi. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı “Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı” kapsamında desteklediği KWORKS bünyesinde büyüyen girişimler, mentorler ve yatırımcılarla bir araya geldi.

Etkinlikte sağlık teknolojilerinden perakendeye, pazarlamadan etkinlik ve biletlemeye kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren dokuz girişim sunum yaptı. Merak edenler için KWORKS Demo Day'16'da sahneye çıkan tüm girişimler şu şekilde sıralanıyor:

Beatrips

beatrips3

Eren Atlı, Hasan Mert Yılmaz ve Burak Uzunboy'un girişimi, şehirdeki tüm etkinlikleri güçlü bir içerikle sunmayı amaçlayan bir mobil uygulama sunuyor. Geçtiğimiz Mart'ta bizimle haftalık 5 bin 400 kullanıcıya ulaştığını paylaşan Beatrips bugün 10 bin indirilme sayısını geçtiğini söylüyor. Detaylar için incelememizi görebilirsiniz.

Enigma

ITU Çekirdek BIG BANG 2015 finalisti Enigma aynı zamanda Webrazzi Summit'15'te Startup Lounge'da yer almaya hak kazanan girişimler arasındaydı. Oğuzhan Mete Öztürk, İbrahim Büdeyri ve Emre Şimdi'nin biyosensör girişimi sık uygulanan kan testlerini kan almaksızın yapılabilmesini sağlayan optik bir teknoloji üzerine çalışıyor. Geliştirdiği karşılaştırmalı spektroskopi yönetimi kan analizinin giyilebilir teknolojilerle yapılmasını sağlıyor. Bunun için, kulak içi bir kulaklık formunda bir cihaz geliştiriyor.

Flymedi

Fatih Çifti ve Yusuf Özkan'ın girişimi Flymedia, sağlık turizmine odaklı bir pazar yeri. Booking.com'un hastanelere uyarlanmış hali olarak tanımlanan Flymedi, hastanelerin konaklama ve tedavi detaylarını içeren paket turlarını listeliyor.

Gixal 

Okan Halis, Aykut Gülalanlar, Fatih Özkul ve Erman Üret'in ortak girişimi Gixal,akıllı telefon, aksiyon kamerası ve dijital kamera kullanıcılarına kablosuz hareket kontrolü, sarsıntısız çekim ve açı kontrol özgürlüğü sağlayan ve sinematik video üretme deneyimini basitleştiren bir görüntü ekipmanı geliştiriyor.

Indisera

Ertaç Paprat'ın kurucusu olduğu Indisera, dijital pazarlama süreçlerinde her gün karşılaşılan rakip analizi, anahtar kelime (keyword) araştırma, geri-bağlantı (backlink) araştırma, içerik ve öğe (component) analizi gibi zaman alan ve kullanıcı tarafında (manuel) iş yükü getiren süreçleri otomatik gerçekleştiren ve raporlayan bir SaaS platformu.

Psikologofisi.com

Ayça Özaslan'ın girişimi, online psikolojik danışmanlık vermek isteyen psikologlar için iş akışlarını yönetebildiği ve yeni danışanlara ulaşabildiği bir platform sunuyor. Psikologlar sunulan SaaS çözümüyle iş akışlarını yönetebiliyor ve online terapi hizmetini kullanarak yeni danışanlara ulaşmak için Psikologofisi.com’u bir pazar yeri olarak kullanabiliyor.

Stajım.net 

Emre Aykan ve Elis Yılmaz'ın 2015 başında hayata geçirdikleri Stajım.net ilk yatırımını yaklaşık bir ay önce aldı. Staj odaklı sosyal ağ olarak tanımlanan Stajim.net; stajyer arayan şirketlerle staj arayan öğrencileri bir araya getiriyor Stajım.net, sunduğu staj olanakları, kariyer tavsiyeleri ve eğitimler ile öğrencilerin profesyonel hayata daha deneyimli ve donanımlı bir şekilde başlamasına destek olmayı hedefliyor.

ServisSoft

Eren Asığlı, Anıl Başaran, Aybar Başaran ve Ömer Erdoğan'ın ortak girişimi perakende sektöründe faaliyet gösteren her ölçekte firmanın üretim ve servis hizmetlerini kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirerek yönetebileceği SaaS tabanlı bir bulut yazılı.

Pollop 

pollop-app-gorsel

Soru cevap uygulamasıyla kısa sürede 15 bin kullanıcıya ulaşan Pollop, Kaan İlkyaz, Musa Sönmez, Kaan Telciler ve Umut Bozkurt’un girişimi. Kullanıcıların resim, metin veya video içerikli sorular ve seçenekler oluşturup bunu ister seçtikleri arkadaşlarıyla, ister tüm takipçileriyle paylaşabildikleri, soru-cevap konseptini eğlence ile buluşturan bir sosyal ağ olarak tanımlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.