Telegram'ın 15 milyon kullanıcısının telefon bilgisi çalındı

Telegram'ın 15 milyon kullanıcısının telefon bilgisi çalındı

Kullanıcılarına sunduğu üst düzey güvenlik altyapısı ve algoritmalarıya ön plana çıkan Telegram'ın siber saldırıya uğradığı açıklandı. Saldırı sonucunda uygulamanın en popüler olduğu ülkelerden İran'daki milyonlarca kullanıcısının telefon bilgisi çalınmış.

Telegram baştan-uca şifreleme(end-to-end) özelliği ve diğer gelişmiş güvenlik altyapıları ile ön plana çıkan Telegram özellikle Orta Doğu ülkelerinde oldukça popüler. İran merkezli siber korsan grubu Rocket Kitten'ın saldırıyı gerçekleştirdiği sanılıyor. İran Devrim Muhafızları ile bağlantısı olduğu iddia edilen Rocket Kitten'ın muhalifler ve yenilikçiler arasında popüler olan Telegram'a bu amaçla saldırmış olabileceği düşünülüyor.

Gerçekleştirilen bu siber saldırı sonrası İranlı 15 milyon Telegram kullanıcısının telefon numarası bilgisi korsanların eline geçmiş. Bu açığa neden olan ise iki aşamalı doğrulama sistemi. Telegram'ı kullanmak isteyen kullanıcılar için uygulama ilk başta SMS ile doğrulama kodu gönderiyor. Ardından kullanıcılar bu kodu girerek uygulamayı kullanmaya başlayabiliyorlar. Korsanlarında bu telefon numaralarının olduğu veritabanından bu bilgileri çaldığı belirtilmiş. Telegram ise şu an için bir açıklama yapmadı ancak bu saldırının şirketin güvenlik algısına kötü bir etki yaratacağı şüphe edilmez bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.