50 bin performans değerlendirmesi yapan Pusula360 ikinci yılında vites yükseltecek

50 bin performans değerlendirmesi yapan Pusula360 ikinci yılında vites yükseltecek

Bulut tabanlı performans değerlendirme sistemi Pusula360.com'u geçen yıl sizlere tanıtmıştık. Çalışanlarının performans değerlendirmesini kağıt ve Excel üzerinde yapan şirketleri kendine çeken Pusula360, şimdiye kadar 750 şirketi sistemine dahil etmeyi başarmış.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Pusula360, Haziran 2015'te Yazılımnet firması tarafından hayata geçirilmiş ve açıldığı iki hafta içinde 6’sı aktif 28 firmaya hizmet vermeye başlamıştı. Şu anda 750 kayıtlı şirkete ulaşan (1/5'i aktif) girişim, her ay 85 firmayı buluta taşımaya başlamış.

Bir SaaS girişimi olarak bulut tabanlı ve kolay kullanılabilir bir çözüm sunan Pusula360, daha önce de aktardığım gibi şirketlere çeşitli yetkinlik formları ve özelleştirilebilir raporlar sunan bir girişim. Bu sayede performans değerlendirme süreçlerini yüzde 75 kısaltmayı vaad ediyor ve şirketlere performans değerlendirmesi işini daha sık yapabilme imkanı sunuyor.

50 bin değerlendirme formu işlendi

Pusula360’ın Kurucu Ortağı Emrah Uzunok'un paylaştığı bilgilere göre Pusula360 üzerinde bugüne dek 50 bin değerlendirme formu tamamlanmış ve 1.8 milyon soru yanıtlanmış. 45 farklı sektörden firmaya hizmet veren İstanbul merkezli girişim, yıl sonu hedefini de 100 bin değerlendirme formuna ulaşmak olarak belirlemiş.

Büyüme hedefleri

Pusula360’ın kurucu ortağı Necmi Erdil de ilk yılı ürüne odaklanarak geçirdikleri, bundan sonra tanıtıma ve büyümeye odaklandıklarını ifade ediyor. Bunun için bir yatırım arayışında olduklarını da ekliyor. Zira Pusula360'ın, KOBİ'lerin SaaS uygulamalarına aşina olmasıyla belli bir büyüme oranı yakalayacağı söyleyebiliriz ama bu hızın Pusula360'ın büyüme beklentilerini karşılayıp karşılamadığı ayrı bir tartışma konusu.

Önemli kurumsal şirketlere hizmet vermeye başlayan Pusula360, 2. yılında uzaktan eğitim, kariyer yönetimi ve gelişim planlaması gibi yeniliklere imza atmayı planlıyor. Böylece hem daha kapsayıcı bir platform sumak hem de gelir kanallarını artırmayı hedefliyor.

Eğer siz de şirketinizde çalışan performansı değerlendirme işini klasik yöntemlerle yapıyorsanız Pusula360.com'a göz atarak detayları inceleyebilirsiniz.

pusula-360-infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.