ReklamStore, yayıncılara daha çok kazandırma iddiasındaki Header Bidding'i devreye aldı

ReklamStore, yayıncılara daha çok kazandırma iddiasındaki Header Bidding'i devreye aldı

'Veri odaklı performans reklamcılığı' şirketi ReklamStore, hatırlarsanız son olarak ülkemiz dijital ekosistemi için hazırlamış olduğu infografikle gündeme gelmişti.

Şirket kısa bir süre önce orta-üst düzey yayıncılar için daha çok kazandırma iddiasındaki yeni nesil online reklamcılık çözümü Header Bidding'i de yayıncılarına açtığını duyurdu.

Gelişmiş bir programatik satın alma tekniği şeklinde tarif edebileceğimiz Header Bidding; temel olarak DoubleClick for Publishers (DFP) kullanan yayıncıların, envanterlerini Google'ın Adx ürünü dışındaki alıcı platformlara da gerçek zamanlı fiyatlar ile anlık olarak sunabilmelerini sağlıyor

Header Bidding tekniğini New York Times, CNN ve Business Insider gibi dünyanın önde gelen yayıncılarının kullanmaya başladıklarını hemen söyleyelim.

header-bidding-gorsel

Online reklam gelirlerinde yüzde 20-40 artış

Header Bidding tekniğinin detaylarına değinmek gerekirse; normal şartlarda bildiğiniz gibi Google'ın sahibi olduğu AdX ürünü her bir gösterim için ödeyebileceği anlık birim fiyatı paylaşmıyor ve yalnızca DFP içindeki diğer kampanyalarla rekabete izin veriyor. Söz konusu Header Bidding tekniği sayesinde diğer alıcı platformların ödeyebileceği anlık birim fiyatları DFP üzerinde rekabete sokabilmesi mümkün oluyor.

Böylece daha çok satıcıya ulaşabilen yayıncılar, ReklamStore'dan aldığımız bilgiye göre yüzde 20 ile yüzde 40 arasında bir oranla online reklam gelirlerini arttırabiliyorlar. Yine şirketten aldığımız bilgiye göre Türkiye'deki yayıncılar kurulum sonrası envanterlerinin yüzde 85'ini AdX ile doldururken geriye kalan ve gelir artışına sebep olan yüzde 15'i Appnexus, Criteo, OpenX ve Adform gibi platformlardan elde ediyor.

Ülkemizde 10 civarında yayıncı Header Bidding'i denemeye başladı

Diğer yandan konuyla ilgili ReklamStore kurucu ortağı Şencan Özen'le konuştuğumuzda kendisi Türkiye'deki 10 civarında yayıncının şu an Header Bidding'i denemeye başladığını söyledi. Diğer yandan Özen'in iddiası ReklamStore'un ülkemizde Header Bidding desteği sunan ilk şirket olduğu yönünde.

Hem Header Bidding gibi online reklamcılık alanındaki dikkat çekici yenilikleri hem de ReklamStore hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.