GE'nin endüstriyel IoT platformu Predix, Microsoft Bulut platformu Azure ile geliyor

GE'nin endüstriyel IoT platformu Predix, Microsoft Bulut platformu Azure ile geliyor

Geçtiğimiz günlerde endüstriyel internet teknolojileri alanında oldukça önemli bir partnerlik sağlandı. GE ve Microsoft, uzun soluklu bir işbirliğinin temellerini Predix platformu ve Azure platformunu bir araya getirerek atmış oldu.

GE Predix, dev şirketlerin mümkün olan bütün verilerini takip eden ve optimize eden, sistemin düzgün ve stabil çalışmasını sağlarken iyileştirmeler yapabilen bir yazılım ve bulut platformu.

Microsoft'un Azure platformu da dünyanın en büyük bulut platformlarından biri ve yine endüstriyel şirketlere bulut hizmeti veriyor.

ge turibin

GE'nin Predix'i yapılan işbirliği sonucu artık Azure teknolojisi üzerinde çalışacak ve şirketlerin verilerini Azure platformunda işleyip, anlamlandıracak ve daha fazla fayda sağlayacak.

Predix halihazırda Amazon Web Services üzerinde çalışıyor. Microsoft bu yeni işbirliği ile önemli rakiplerinden AWS karşısında bir zafer kazanmış gibi görünse de platformun sunacakları ve GE'nin müşterilerine en önemli vaadi olan "daha iyi ve daha kaliteli" hizmet konusunda Microsoft'u zorlu bir süreç bekliyor.

DigitalRail1

Yapılan işbirliği GE'nin müşterilerine sadece Azure platformunu kullanma fırsatı vermiyor, bu platformun getirileri olan yapay zeka uygulamaları, data görselleştirme ve entegre olarak Microsoft'un diğer kurumsal çözümlerini kullanma imkanı da veriyor.

GE'nin planları ile ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki videoyu da izlemenizi tavsiye ederim.

GE ve Microsoft'un işbirliği endüstriyel çapta nesnelerin internetinin de artık iş yapış şekillerinde çok büyük etkisinin olduğunun ve bütün sektörlerde olduğu gibi endüstriyel çaptaki firmaların da iş yapıl şekillerini değiştireceğinin bir göstergesi. Artık evimizdeki ışıktan tutun da dev yük gemilerinin enerji tüketimine kadar her şey internet ile bağlantılı ve bilgi paylaşıyor. Bunu işlemek, anlamlandırmak ve değer üretmek bizim elimizde.

Azure platformu üzerinde çalışacak olan Predix'in 2017'nin ikinci çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.