Elon Musk, Open AI ile ev işlerine yardımcı olacak robotlar üretecek

Elon Musk, Open AI ile ev işlerine yardımcı olacak robotlar üretecek

Elon Musk'a uzayda koloni kurmak, süper lüks elektrikli araçlar üretmek yeterli gelmemiş olacak ki artık ev işlerinde insanlara yardımcı olabilecek robotlar geliştirmeyi hedefliyor.

Projenin detaylarına girmeden önce Open AI şirketine bir göz atalım. Open AI şirketi kendini "kar amacı gütmeyen yapay zeka araştırma şirketi" olarak tanımlıyor. Bu oluşumun içerisinde çok önemli isimler bulunmakla beraber başkanlığını Elon Musk ve Y Combinator Başkanı Sam Altman yürütüyor.

elon-musk-tesla-twitterDailyMail'in haberine göre 1 milyar dolarlık bir bütçe ile kurulan Open AI ilk olarak ev işlerinde bizlere yardımcı olabilecek robotlar geliştirmeyi hedefliyor. Yapay zeka araştırma ve geliştirmelerini hali hazırda var olan robotları (ev işlerinde kullanılacak hale getirerek) kullanarak uygulamayı planlıyorlar.

Open AI blogunda yazdıkları yazıya göre temel ev ihtiyaçlarını karşılayabilecek robotlar üretmek temel hedeflerinden biri. Halihazırda kullanılan robotlar belirli işlemleri yapabiliyor fakat Open AI, geliştirecekleri öğrenme algoritmaları ile genel ihtiyaca yönelik robotlar üretebileceğine inanıyor.

Open AI ekibi "robot bilimi yapay zeka dünyası için bir çok zorluğu kapsıyor" diyerek aslında ev işlerine yardımcı bot geliştirmekten çok ötesini hedeflediklerini belirtiyor.

OpenAI Ekibi - Aralık 2015
OpenAI Ekibi - Aralık 2015

open-ai-logoOpen AI ayrıca Google'ın DeepMind projesinden de esinlendiklerini belirtiyor ve temel hedeflerinden biri olarak da oyun dünyasının en iyilerini kendi yapay zeka çalışmalarıyla üretmek olduğunu söylüyorlar. Önümüzdeki yıllarda AlphaGo ve Open AI tarafından geliştirilen bir yapay zekanın GO oyunu karşılaşmasını izleyebiliriz yani. Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda AlphaGo yenilmez GO oyuncusu Lee Sedol'u yenmeyi başarmıştı.

Open AI'nin en değerli ve önemli hedeflerinden biri de sadece dil ile verilen karmaşık görevleri anlayan ve hareket geçen robotlar (yani temelinde bir yapay zeka) yaratmak. Öyle ki sözlerle verilen komutu tam olarak görevi açıklamıyorsa yani anlamadıysa soru sorarak durumu netleştirebilecek bir ürün geliştirmek istiyorlar.

Open AI ekibi bu hedeflerle yola koyulmuş durumda ve hızla araştırmalara devam ediyorlar. Biz de çalışmalarını yakından takip edeceğiz.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.