Facebook, canlı yayın yapmaları için şirket ve ünlülere 50 milyon dolar dağıtacak

Facebook, canlı yayın yapmaları için şirket ve ünlülere 50 milyon dolar dağıtacak

Video konusunda agresif büyüme stratejisini derinleştiren Facebook, canlı yayın servisinin daha hızlı yaygınlaşması için kesenin ağzını açıyor. Seçilmiş ünlü kişiler ve bazı medya platformlarının Facebook Live servisini etkin biçimde kullanması için ilk etapta 50 milyon dolar dağıtılacak. Twitter'ın da canlı yayın uygulaması Periscope için yatırımlarını artırdığı şu günlerde, Facebook'un bu hızlandırma programı için ilk etapta 140 kişi ve kurumdan oluşan bir liste hazırlandı.

facebook live 2

Büyük dilim 3'er milyon dolarla NYT ve Buzzfeed'in

Facebook'un canlı yayın hizmetini öne çıkarmak için anlaştığı yayınlar arasında en büyük bütçeyi alan üç yayından ikisi olara New York Times ile Buzzfeed ile 12 ayı kapsayacak ve 3 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzaladı. CNN'le yapılan anlaşmanın bütçesi 2,5 milyon dolar olarak açıklandı. Facebook'un anlaştığı yayınlar arasında Huffington Post, VOX Medya, Mashable ve Tastemade yer alıyor.

facebook mark

Ünlüler de Facebook'un listesinde yer alıyor

Facebook Live'ın hem izlenme hem de canlı yayın yapma konusunda daha popüler olması için anlaşma yapılan ünlüler arasında yemek uzmanı Gordon Ramsey, komedyen Kevin Hart, yazar Deepak Chopra ve Amerikan futbolu oyuncusu Russell Wilson yer alıyor. Facebook ayrıca dünyanın en popüler futbol takımı Barcelona, Metropolitan Sanat Müzesi, DJ Armin Van Buuren ile internet ünlüleri Logan Paul ve Lele Pons gibi farklı alanlarda ün kazanmış kişi ve kurumlarla da anlaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.