E-ticaret için randevulu teslimat ve iade servisi: Kahyam

E-ticaret için randevulu teslimat ve iade servisi: Kahyam

E-ticaret alışverişlerinde kargonuzu istediğiniz yere getiren yeni nesil randevulu teslimat ve iade servisi Kahyam faaliyete başladı. Adresine ulaşmayan, ofisten teslim alınmak istenmeyen ya da ofisten eve taşınması zor olan kargolar gibi klasik dağıtım servisleriyle ortaya çıkan farklı sorunları çözmek isteyen girişim, haftanın yedi günü 20.00-24.00 saatleri arasında müşterilerin istediği adrese teslimat yapıyor.

Bugüne kadar ABD'de Doorman ve Parcel gibi örneklerini gördüğümüz bir modeli Türkiye'ye uyarlayan Kahyam, e-ticarete tamamlayıcı bir hizmet sunmasıyla Türkiye'de son dönemde sıklıkla gördüğümüz talebe göre dağıtım servislerinden ayrışıyor. Bu girişimlerin e-ticaretin büyümeye devam ettiği ülkelerdeki başarısından esinlenen Kahyam, tamamen Türkiye'de geliştirilmiş bir altyapıyla çalışıyor.

Koç Üniversitesi mezunları Tamer Sarıtepe ve Didem Yanlı ile Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu Feyza Sarıtepe'nin ortak girişimi Kahyam, yaklaşık 4-5 aylık sürede hem masaüstü hem mobil kullanıcılarını hedefleyecek şekilde geliştirilmiş. Birkaç hafta önce açılan servisin kapsamı henüz İstanbul'un belirli bölgeleriyle sınırlı.

E-ticaret alışverişlerinin teslimat aşamasında devreye giren servisi kullanmaksa oldukça kolay. Yaptığınız online bir alışveriş sonrasında teslimat noktası için Kahyam'ın adresini belirtmeniz yeterli. Bunun ardından sizinle iletişime geçen Kahyam, siparişinizi teslim etmek için sizden randevu alıyor ve belirttiğiniz saatte belirttiğiniz adrese dağıtım yapıyor.

Kahyam'ın yenilikçi yanlarından biri de istihdam yönüyle paylaşım ekonomisi modelini uygulaması. Yani dileyen herkes belirli bir eleme sürecinden sonra Kahyam'a kayıt olabiliyor. Adaylar, belirledikleri gün ve saatlerde çalışıyor ve bu takvimlere göre ortak bir havuz oluşturuluyor. Havuzda yer alan kişiler yaptıkları her dağıtım başına gelir elde ediyor. Tamamen talebe göre kurgulanan model, Kahyam'ın operasyonel masraflarını minimumda tutmasını sağlıyor.

Kahyam'ın öncelikli hedefi servisini İstanbul çapında verir hale gelmek. Uzun vadede ise randevulu teslimat sisteminin Türkiye'de öncüsü olmak. Girişimin bu hedefi gerçekleştirmek için öncelikle e-ticaret tarafında iş birlikleriyle hızlanması gerekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.