Facebook, Messenger'ın yeni tasarımını devreye aldı

Facebook, Messenger'ın yeni tasarımını devreye aldı

Facebook popüler mesajlaşma platformu Messenger'ı sürekli yenilemeye devam ediyor. Kısa bir süre önce Android uygulamasına SMS özelliği ekleyen Facebook, bu kez daha kapsamlı bir değişikliği devreye alıyor. Facebook'un bugün paylaştığı duyuruya göre Messenger'ın tasarımı yenilendi.

Messenger tasarım yeniliği şimdilik Home yani ana sayfayla sınırlı. Bugün bağlantılarınızı görüşme sıklığınıza göre sınırlayan bölüm, yeni tasarımın devreye alınmasıyla birlikte çok daha işlevsel bir hale geliyor. Sayfanın tepesinde yine son yazışmalarınız yer alıyor ancak onun altına, en sık görüştüğünüz kişilerin yan yana sürüklenebilir bir şekilde gösterildiği Favoriler bölümü ekleniyor. Ana sayfada Favoriler'i dikey bir şekilde sıralanan Doğum Günleri izliyor.

Yeni tasarımda Messenger'da kimin aktif olduğunu görmek için sekme atlamanıza da gerek kalmıyor. Ana sayfanın sonunda o sırada aktif olanları görebileceğiniz bir bölüm bulunuyor. Facebook'un yaptığı değişiklik kullanıcıların farklı kanallarda sohbete başlamasını kolaylaştırabilecek nitelikte. Değişiklik yakın zamanda yakınlar ve tanıdıklar dışında işletmeler vs. ile bu kanal üzerinden daha sık iletişime geçeceğimiz senaryosunu da destekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.