Bitcoin'in mucidi Satoshi Nakamoto 2 milyar TL'lik servetin sahibi olabilir

Bitcoin'in mucidi Satoshi Nakamoto 2 milyar TL'lik servetin sahibi olabilir

Bitcoin'in son günlerdeki hızlı yükselişi bitcoin'in mucidi Satoshi Nakamoto'nun adını yeniden gündeme getirdi. Eğer hesaplar doğruysa Satoshi Nakamoto, şu anda yaklaşık 700 milyon dolar (2 milyar TL) değerinde bir servete sahip olabilir.

2013 yılında Bitcoin geliştiricisi Sergio Lerner, Nakamoto'nun 1 milyon bitcoin'e sahip olduğunu hesaplamıştı. Geçtiğimiz günlerde 719 doları gören bitcoin şu sıralarda 677 dolar civarında ve Lerner'in hesabına göre Nakamoto'nun şu anda 677 milyon dolar (2 milyar TL) değerinde bitcoini bulunuyor (tabi herhangi bir bitcoin takası yapması düşünürsek).

Tabi bu noktada akla iki soru daha geliyor. Birincisi Nakamoto'nun kim olduğu? İkincisi de Nakamoto'nun ürettiği ilk bitcoinleri kendi adına kullanılabilir kılıp kılmadığı.

Hatırlatmak gerekirse Avustralyalı girişimci ve bilgisayar mühendisi Craig Wright, Satoshi Nakamoto olduğunu ileri sürmüş ama sonradan bunu kanıtlamak için yeni kanıtlar sunmayacağını söylemişti. Yani söz konusu servetin gerçekten kimin elinde olduğunu kesin olarak bilmiyoruz.

Servet de meçhul Nakamoto da

Nakamoto'nun bitcoin madenciliğine başlarken iddia edilen bitcoinlerin anahtarını yok etmiş olması da 1 milyon bitcoinin kayıp olduğu anlamına geliyor. Satoshi'nin ölmüş olması da bir diğer ihtimal ki bu da filmin sonunu aynı yere bağlıyor.

Şu anda dolaşımda olan 15,6 milyon bitcoin var ve bu sayı en fazla 21 milyona çıkabilir. O gün gelene kadar Satoshi Nakamoto hakkında yeni bir bilgi çıkıp çıkmayacağını merakla bekliyoruz.

Buraya kadar gelmişken Bitcoin'den servet elde edilenleri tanımak isterseniz 'Bitcoin Zenginleri' listemize göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.