Line, Temmuz ayında New York ve Tokyo borsalarına adım atacak

Line, Temmuz ayında New York ve Tokyo borsalarına adım atacak

Popüler mesajlaşma uygulaması Line, nihayet borsaya açılış tarihini netleştirdi. Japonya merkezli Line Corporation, hem ABD'de hem de Japonya'da hisselerini Temmuz ayı ortasında halka arz edecek.

Son olarak Mart ayında sizlerle paylaştığımız açılışla ilgili bir basın açıklaması yapan Line, Tokyo Borsası'nda boy göstermek için onay aldığını ve New Yok Borsası tarafında da gerekli onayın gün içinde çıkacağını bildiriyor. Yapılan açıklamaya göre Line Corporation, 14 Temmuz'da New York Borsası'nda, 15 Temmuz'da ise Tokyo Borsası'nda halka arz olacak.

Değerlemesi 4 milyar doların üzerinde hesap edilen Line, bu açılım ile ne kadar para toplamayı hedeflediğini açıklamıyor ama bazı duyumlara göre Line'ın hedefi 113 milyar yen  (1 milyar dolar - 2,9 milyar TL) toplamak. Eğer yatırımcılar gereken ilgiyi gösterirse şirket değerlemesi de 5,5 milyara yükselecek.

Borsaya açılan ilk mesajlaşma uygulaması olabilir

Line, bu adımla Tokyo ve NYSE borsalarının her ikisine birden açılan ilk Japon şirketi olacak. Kullanıcı sayısı 215 milyon olarak tahmin edilen uygulama yanılmıyorsam bu alanda bir ilk olma özelliğine de sahip olacak. Zira Line'ın iki önemli rakibi Whatsapp ve Messenger Facebook'un, QQ Mobile ve WeChat Tencent'in, Skype ise Microsoft'un alt şirketi olarak pazarda yer alıyor. Viber'ın ise borsa hesapları yapıp yapmadığını henüz bilmiyoruz.

Japonya başta olmak üzere Uzakdoğu ve Asya pazarlarında popüler olan Line, son olarak kargo ve sipariş teslimatına da el atmıştı. Hizmetlerini oldukça çeşitlendiren Line'ın borsada istediğini alıp alamayacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.