En çok aktif kullanıcıya sahip mobil mesajlaşma uygulamaları hangileri?

En çok aktif kullanıcıya sahip mobil mesajlaşma uygulamaları hangileri?

Mobil mesajlaşma uygulamaları birçok kullanıcının gündelik uygulama kullanımında yüksek oranlara sahip. Peki en fazla kullanıcıya mobil mesajlaşma hangileri? We Are Social'ın son raporu pazarın en büyük oyuncularının hangileri olduğunu gösteriyor.

WhatsApp aylık 1 milyar aylık aktif kullanıcı ile listede bir numarada yer alıyor. Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınması çok fazla ses getiren uygulama görünen o ki bu değerin karşılaşığını vermeye devam edecek. WhatsApp'ı 900 milyon aylık aktif kullanıcısı ile Facebook Messenger takip ediyor. Bot altyapısını kullanıma açan Facebook Messenger'da özellikle gelecek dönemde şirketler için ayrı bir öneme sahip olacak.

nisan-2016

Asya pazarının önde gelen mobil mesajlaşma uygulamarından QQ Mobile'ın aylık 853 milyon aktif kullanıcısı var. Yine Asya pazarının önemli oyuncularından olan WeChat 697 milyon aktif kullanıcıya sahip. İlk 4 sırada bulunan uygulamaların en yakın rakiplerine aktif kullanıcı sayısı bazında 2-3 katı arasında değişen farklar atması en azından orta vadede de bu uygulamaların marketi domine edeceğini gösteriyor.

*Kayıtlı kullanıcı sayısı. Açıklama: Rapordaki tüm verilerin şirketlerin son açıkladıkları çeyrek sonuçlarına dayandırıldığınıbelirtelim. Skype'ın verileri Ağustos 2013, BBM'in verileri Ekim 2014 yılına ait. Viber'ın en güncel verisi Mayıs 2015, KakaoTalk'un son verisi 2015 dördüncü çeyreğinden.

Kapak Görseli: LDprod / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.