Mesajlaşma uygulaması Line borsaya açılmaya hazırlanıyor

Mesajlaşma uygulaması Line borsaya açılmaya hazırlanıyor

Güney Kore merkezli mesajlaşma uygulaması Line, hem New York hem de Tokyo borsasında halka arz planladığını duyurdu.

Güney Koreli web portali Naver Corp'un sahibi olduğu Line uygulaması son yıllarda küresel büyümeye odaklanmış ve müzik aboneliği, fiziksel hediye gönderimi gibi farklı alanlarda çalışmalar yapmıştı. Ciddi kazançlar elde eden Line, Asya'da oldukça güçlü bir mesajlaşma uygulaması olarak biliniyor.

Line ile ilgili olarak daha önce geçtiğimiz yıl halka arz edeceğine dair haberler paylaşmıştık. Burada değerlemesinin 10 milyar dolar civarında olması beklenen Line, bu sefer ise farklı rakamlarla karşımızda. Bu sefer Line'ın 3 milyar dolarlık bir halka arz gerçekleştireceği ifade ediliyor.

Morgan Stanley, Goldman Sachs, JPMorgan ve Nomura gibi devlerin üzerinde çalıştığı anlaşmanın ve borsaya açılış işlemin ne zaman gerçekleşeceği ise henüz bilinmiyor. Ancak halka arzın bu yıl içerisinde hatta yaz ayları sona ermeden gerçekleşecek olması çok yüksek bir ihtimal. Halka arz gerçekleştikten sonra Tokyo Stock Exchange, New York Stock Exchange veya Nasdaq'da gong mesajlaşma uygulaması Line için çalabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.