Birinci yılında 4,3 milyon TL yatırım yapan StartersHub başarıya koşacak yeni girişimler arıyor

Birinci yılında 4,3 milyon TL yatırım yapan StartersHub başarıya koşacak yeni girişimler arıyor

Son günlerde iki farklı yatırım haberini verdiğimiz girişim destek programı StartersHub, kuruluşunun 1. yılına özel bilgiler paylaştı. Şimdiye kadar 23 girişimi destekleyen program, bu sayıyı yıl sonunda 50'ye çıkarmayı hedefliyor.

Kısa bir özet geçecek olursak StartersHub, erken aşama teknoloji girişimlerini hızla büyüyen, başarılı küresel şirketler haline getirmek isteyen çok yönlü bir girişim destek programı. Finansman desteği, mentorluk, yerli ve yabancı uzmanlardan eğitimler ve bağlantıların yanısıra, Startupbootcamp İstanbul* ve Game Garage** gibi iki önemli oluşumu da çatısı altında barındırıyor. Yeni başlatılacak olan 'IOT/Big Data' programı da 3. sac ayağı olarak nesnelerin interneti ve büyük veri girişimlerine kapılarını açıyor.

StartersHub nasıl yatırım yapıyor?

Kuruluşunun 1. yılına özel bilgiler paylaşan StartersHub, şimdiye kadar desteklediği girişimlere toplam 4.3 milyon TL yatırım yapmış. Yıl sonuna kadar destekleyeceği 27 yeni girişimle bu rakamı daha da yukarılara çekmek istiyor.

Hızlandırma programlarından başarı ile mezun olan şirketlere 250 bin dolara kadar ek yatırım da yapan StartersHub, melek ağları veya girişim sermayesi fonlarından ortak yatırımcı katılımını da kabul ediyor. Yani girişimlerin alacağı yatırımın katlanabilmesinin önünü açıyor.

startershub-2

Öne çıkan StartersHub girişimleri

Geçen 1 yılda 80’den fazla organizasyonla girişimcileri ve ekosistem oyuncularını bir araya getiren StartersHub'ın desteklediği girişimler arasında Zeplin, Monument, Segmentify, Visionteractive, Tag2Sense, Sixa (bulut temelli süper bilgisayar kiralama servisi) ve Eventbaxx (Etkinliklerde dağıtılan promosyon çantalarını dijitalleştiriyor / Almanya) gibi önemli girişimleri saymak mümkün.

Yukarıdaki girişimlerin StartersHub'dan memnun olması bir yana Eventbaxx ekibinin "Almanya’da doğduk, Türkiye’de büyüdük" sözleri de StartersHub'ın etkisi hakkında fikir veriyor.

StartersHub'ın geçen yıl MV Holding ve Gedik Yatırım ortaklığındaki 22 milyon liralık sermayeyle kurulduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

Farklı ülkelerden girişimciler de var

StartersHub'ın İstanbul Levent’te 1.000 metrekarelik bir ofisi bulunuyor ve Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan girişimlere de kapılarını açıyor. Yani bu yazıyı Türkiye'den okuyor ve StartersHub'a başvurmayı düşünüyorsanız yurtdışından rakipleriniz olduğunu bilmeniz gerek. İstanbul’u girişimcilik alanında bir çekim merkezi haline getirmeyi amaçlayan StartersHub, şimdiye kadar 95 ülke ve 135 şehirden 2.500’den fazla başvuru alarak yurtdışından gelen girişimci ilgisini de bizimle paylaşıyor.

Eğer sizin de yeni ve iddialı bir girişiminiz varsa StartersHub.org adresinde daha fazla bilgi bulabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz.

*Startupbootcamp İstanbul: Her yıl 10 değerli girişime 3 aylık bir eğitim, 220’den fazla üst düzey yönetici, kurumsal iş ortağı ve yatırımcıyla tanışma fırsatı, 3-9 ay ücretsiz ofis alanı desteği ve 20 bin dolara kadar finansal destek sağlıyor. Bu programı tamamlayanlar StartersHub’dan 250 bin dolara ulaşan devam yatırımı alma şansına da sahip oluyor. 

**Game Garage: Mobil oyunların potansiyelini ortaya çıkarmak için oyun sektöründe deneyim sahibi 50’den fazla mentor ile çalışma, atölyeler, eğitimler, danışmanlık, oyun test ve kalite kontrol imkanları sağlıyor. Bu dikeyde bir çok fırsat ve eğitim alan girişimciler ilk katılım yatırımı olan 20 bin dolar ile programa başlayıp nihayetinde StartersHub’dan 250 bin dolara kadar yatırım alabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.