StartersHub, İngiltere'ye açılan Visionteractive'in yüzde 10'una yatırım yaptı

StartersHub, İngiltere'ye açılan Visionteractive'in yüzde 10'una yatırım yaptı

Erken aşama girişimleri küresel arenaya çıkaran StartersHub, Startupbootcamp Istanbul programından mezun olan Visionteractive'e yeni bir yatırım yaptı.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Visionteractive, fiziksel dünyayla sosyal ağlar arasında köprü kuran bir girişim olarak hayata geçirilmişti. Startupbootcamp Istanbul programı sonrası iş modelini pivot edip, mecralaşma yolunda ilerlediğini öğrendiğimiz girişim, bu değişimle birlikte sosyal medya yolu ile promosyon dağıtan akıllı reklam mecrası Socialmat'ı da piyasaya sürmüş.

Taraflar yatırım tutarını paylaşmıyor ancak aldığımız bilgiye göre StartersHub, Startupbootcamp İstanbul programı sonrasında Visionteractive'in yüzde 8 hissesine sahip olmuş. Bu yatırımla da yüzde 10'luk hisse daha alarak toplamda yüzde 18'lik bir hisse payına ulaşmış.

Mars Medya ile anlaşma

Mars Cinema Grubu ile önemli ve uzun soluklu bir anlaşmaya imza atan Visionteractive, ürünlerini sinemalarda sabit konumlandırıp Mars Medya ile birlikte mecra şeklinde kiralamasını yapmaya başlamış. Bir yandan da yurtdışı açılımına başlamış.

Yurtdışı açılımı başladı

Visionteractive.co.uk ile İngiltere, Visionteractive-gulf.com ile Körfez Bölgesi açılımını yapan girişim, Eylül ayında Amerika’ya açılmayı planlıyor. Unilever Foundry / Unilever Ventures tarafından desteklenen girişimin 2016 yılı sonu hedefi de 5 ülkede/bölgede faaliyetlerini sürdüren küresel bir girişim olmak.

Nisan ayında ofislerini ziyareti yaptığımız ettiğimiz Visioninteractive, 2012'de İTÜ Teknokent bünyesinde kurulmuştu. Türkiye'de MV Holding ve Gedik Yatırım eliyle yatırım yapan StartersHub da son olarak Segmentify'a 100 bin euro yatırım yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.