Google arama sonuçları için yeni bir tasarım deniyor

Google arama sonuçları için yeni bir tasarım deniyor

Google arama sonuçlarıyla ilgili tasarım değişikliği gösterilen linklerin renkleriyle sınırlı olmayacak gibi görünüyor. Bir süre önce arama sonuçlarında mavi yerine siyah linkler kullanmaya başlayan Google, tüm sayfa görünümünde sadeleşmeye gidecek yeni bir tasarım deniyor. Engadget'ın haberine göre Google, Material Design'ı sonunda Arama servisine getiriyor olabilir.

Google, 2014'te tanıttığı dinamik tasarım anlayışı Material Design ile uygulamalarda belli standartları oturtmak ve kesintisiz şekilde iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayı amaçlıyor. Bugüne kadar başta Haritalar olmak üzere farklı servislerinde Material Design'a geçen Google'ın YouTube ve Arama servisleri henüz bu yenilikten pay almamıştı. Değişikliği YouTube için geçtiğimiz ay denemeye başlayan Google, çok geçmeden arama sonuçlarını da sürece dahil etmiş gibi görünüyor.

google arama engadget

Gooogle Arama için denenen yeni tasarım, arama sonuçlarının gösteriminde sadeleşmeye işaret ediyor. Google, sonuçları sıralama ve bağlantıları gösterme açısından değişikliğe gitmiyor ancak sayfaya belirgin bir arka plan ekleniyor. Açık gri plan üzerinde sonuçlar kart benzeri ayraçlarla gösteriliyor.

Halihazırda arama sonuçlarının sağındaki reklamları ortadan kaldıran Google, bu alanı tamamen temizliyor olabilir. En azından test sürecinde, arama sonuçlarının sağında görülen bilgilendirici kartların sonuçlarla aynı alana taşındığı görülebiliyor. Google'da aradığınız isim, film, işletme, etkinlik ya da tarihi bir olay gibi genel kültür konuları ya da pratik bilgileri bugün sağ tarafta ilgili bilgilerin özetlendiği bir kutuyla gösteriliyor. Yeni tasarımda bu bilgiler arama sonuçlarının tepesine geliyor, deneme aşamasında.

Deneme sürecinden bugüne kadar sızanlar Google'ın majör bir yeniliğe gitmeyeceğini işaret ediyor. Test süreci farklı kullanıcılar tarafından raporlanmaya devam ediyor ancak Google'ın değişikliği devreye alıp almayacağını henüz kesinleşmedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.