En çok indirilen uygulamalara kim yatırım yapıyor?

En çok indirilen uygulamalara kim yatırım yapıyor?

Risk sermayesi şirketlerinin başarısını şirket değerlemeleri üzerinden yapmaya alışkınız. Gelgelelim uygulama analitiği girişimi Sensor Tower konuya farklı bir bakış açısı getiriyor ve yatırım şirketlerini yatırım yaptıkları mobil uygulamaların indirme sayılarına göre sıralıyor.

2015 yılında ABD App Store üzerindeki 265 milyon uygulama indirmesini analiz eden Sensor Tower, bu araştırmada 30 yatırım şirketini ve en çok indirilen 1000 iOS uygulamasını incelemiş. Son listede 20 yatırım şirketine yer verilirken ilk sırayı alan yatırım şirketi de Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB) olmuş.

sensor-tower-uygulamaYatırım yaptığı mobil uygulamalar toplamda 81 milyondan fazla indirilmiş. KPCB, en çok indirilen 1000 uygulamanın 13'üne yatırım yapmış ki bunlar arasında Snapchat, Spotify, Uber, Duolingo, Airbnb gibi çok popüler uygulamalar var.

Uygulama indirme sayıları üzerinden bakıldığında 2. sırada Institutional Venture Partners gibi çok da ismini duymadığımız bir yatırımcıyı görüyoruz. IVP'nin 61 milyona yakın indirimeyle ikinci sırayı almasında Snapchat, Supercell ve Dropbox yatırımları başı çekiyor. Bildiğiniz gibi Supercell, Clash of Clans gibi dünyanın en popüler oyunlarından birinin (hatta bir kaçının) geliştiricisi konumunda.

Sensor Towers'ın listesinde ilk 3'ü tamamlayan Accel Partners, ise yaptığı yatırımlarla 53 milyona yakın indirmeye ulaşmış. Accel'in mobil uyglama indirmelerine dönük en önemli 3 yatırımı ise Spotify, Supercell ve Dropbox.

Oyun kategorisi yüzde 21 pay ile en popüler kategori olurken, Sensor Tower'ın verdiği bilgiye göre en çok indirilen 1000 uygulamanın yüzde 85'i de yatırım almış girişimlerden çıkmış.

mobile-vc-category-focus-2015

Eğer konuyla daha detaylı bakmak isterseniz CB Insights'ın mobil girişimler üzerinden yaptığı yatırımcı analizini de göz atmanız faydalı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.