PayPal'da minimum çekme limitinin altında kalan paranız ne olacak?

PayPal'da minimum çekme limitinin altında kalan paranız ne olacak?

Paypal 6 Haziran itibarıyla Türkiye'den çıkacak olan PayPal'ın alternatifleri şimdiden konuşulmaya başlandı. Fakat üzerinde düşünmediğimiz önemli bir detay daha var; minimum para çekme tutarlarının altında kalan paralar ne olacak?

Bu soruyu yanıtlamadan önce Paypal'ın Türkiye'deki üyeler için 15,00 TL tutarında minimum para çekme sınırı koyduğunu hatırlatalım. Yani bakiyenizde 15 TL'nin altında bir tutar varsa bunu çekmeniz mümkün değil. 6 Haziran 2016 itibarıyla da para çekme şansınız zorunlu olarak ortadan kalkacak.

Paranızı nasıl kurtaracaksınız?

Bu durumda karşımıza iki seçenek çıkıyor. Birincisi hesabınızdaki parayı 15 TL'ye tamamlamak, diğeri de hesabınızdaki parayı bir başka kişiye ve kuruma bağışlamak. Eğer bir satıcıysanız bakiyenizi 15 TL'ye tamamlamak için bir satış yapmayı bekleyebilirsiniz ama daha hızlı olmak isterseniz Paypal.me üzerinden arkadaşlarınızın size para göndermesini de isteyebilirsiniz.

Paypal para gonder

Bu ikinci seçenek, başkalarına para gönderebileceğiniz (bağış yapabileceğiniz) anlamını da geliyor. Yani siz de kolayca başkalarına para gönderebilirsiniz ve ekşisözlük'teki bir kampanya bu noktada kalan paranızı Lösev'e bağışlayarak bakiyenizi sıfırlamanızı tavsiye ediyor. Daha önce para gönderdiğiniz kişiler hesabınızda otomatik olarak görüntüleniyor.

Başkasına bağış yapmak için 'arkadaşlarınıza ve ailenize para gönderin' bağlantısına tıklamanız ve para göndereceğiniz kişinin e-posta adresini ve tutarı yazıp ilerlemeniz yeterli oluyor. Lösev için [email protected] adresini kullanabilir  veya istediğiniz başka bir kuruma bağış yapabilirsiniz.

Paypal para cek Ekşisözlük'teki kampanyaya katıldığını sadece bildirenler bile şimdiden 2500 dolara yakın bağış yapmış. Bakiyenizi nasıl harcayacağınızı siz bilirsiniz ama 6 Haziran itibarıyla hesabınızdaki para 15 TL üzerinde olsa da (Türkiye'deki banka hesabınıza) çekemeyeceğinizi tekrar hatırlatmış olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.