Profesyonellerin tercihi olan ücretli ve ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulamaları

Profesyonellerin tercihi olan ücretli ve ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulamaları

Uygulama gelişimini izlediğimizde, sosyal medya uygulamalarını; mobil oyunlar, oyun uygulamalarını ise fotoğraf düzenleme uygulamaları takip ediyor. Bu uygulamalar sayesinde fotoğraflarınızı arşivleyebiliyor, çerçeve ekleyip kolaj düzenleyebiliyor ve çeşitli filtreler ekleyip pürüzleri yok etmek mümkün. Fotoğraf düzenleme işini, kolayca halleden mobil uygulamaların marifetleri bunlarla da sınırlı değil. Daha birçok farklı özelliği de bünyelerinde barındırıyorlar.

Telefonunuzun uygulama mağazasında, fotoğraf editörü veya fotoğraf düzenleme uygulamaları diye arattığınızda, binlerce sonucun listelendiğini göreceksiniz. Peki hangi uygulamalar tercih edilmeli? Hangi mobil uygulamalar en iyi performansı sunuyor? Binlerce uygulamadan hangisi sizlerin ihtiyacı olan fonksiyonu bünyesinde barındırıyor? Sizlerin yerine inceledik ve yazımızda detaylı şekilde açıkladık. İlk bölümde ücretsiz olanları ele alacağız, ikinci bölümde ise ücretli uygulamalar hakkında incelememizi bulacaksınız.

Ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulamaları

1. Photoshop Express

Ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması Photoshop Express

Fotoğraf düzenleme denildiğinde tahmin ediyorum ki hepinizin aklına ilk olarak Photoshop gelecektir. Yıllardır profesyonellerin öncelikli olarak tercih ettiği programlardan biri olan Photoshop'u mobil cihazlarda da kullanmak mümkün. Üstelik Photoshop Express'in en güzel yanı ücretsiz bir uygulama olması. Bu sayede Photoshop'un yıllardan beri süre gelen tecrübesi ile temel seviyedeki tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir uygulama ortaya çıkmış. Hem arayüzü hem de sunduğu özellikler oldukça başarılı. Fakat uygulamanın ücretsiz olmasından da tahmin edebileceğiniz gibi Photoshop Express, ünlü görüntü düzenleme programının çok geniş özelliklere sahip olmayan bir sürümü.

Mobil sürümleri: iOS Android Windows Phone

2. Google Photos

Ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması Google Photos

Kendini günden güne geliştiren Google uygulamalarının belki de en popüleri. Böyle olmasının sebebi ise, çok çabuk dolan telefon hafızalarını rahatlatması. Sizlere sınırsız fotoğraf yedekleme imkanının yanı sıra fotoğraf kırpma, döndürme imkanı sunabilen Google Photos, ayrıca filtre ve efekt özelliğiyle fotoğraflarınızı düzenleyip, aynı anda sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanıza da olanak sağlıyor. Bu mobil uygulamanın hem iOS, hem de Android sürümü uygulama mağazalarında bulunabilir.

Mobil sürümleri: iOS Android

3. Lifecake

Ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması Lifecake

Bu mobil uygulama, sosyal medyada çocuklarının fotoğraflarını paylaşmaktan hoşlanan anne ve babalar için biçilmiş kaftan. Ebeveynlerin birbirleri ile çocuklarının mutlu anlarını ve gelişimlerini paylaştıkları bir platform olan Lifecake, ayrıca bu fotoğrafları düzenleme imkanı da sunuyor. 2015’te Canon tarafından satın alınan uygulama, kendini günden güne geliştiriyor. Fotoğraflarınızı hem arşivleyip hem de paylaşabileceğiniz bu platform; hem iOS hem de Android'de kullanılabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=dy8sN7b85U4

Mobil sürümleri: iOS Android

4. Pixlr Express

Ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması Pixlr Express

Bilgisayarlarımızda kullandığımız Photoshop uygulamasında yapabildiğimiz basit düzenlemeleri, bize akıllı telefonlarımızda sunan bu uygulamanın on parmağında on marifet bulunuyor. Pixlr Express uygulaması ile fotoğraflarınızla kolajlar hazırlayabilir, ücretsiz bir uygulamaya göre geniş denebilecek çeşit yelpazesinden çerçeve, efekt ve filtre ekleyebilirsiniz. Fotoğraflarınızın üzerine yazı ekleyebilir ve bunların renklerini, boyutlarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Aynı zamanda kırmızı göz giderme ve diş beyazlatma gibi seçenekleri sizlere sunan bu uygulama, iOS ve Android'de kullanılabiliyor.

Mobil sürümleri: iOS Android

5. Fotor

Ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması Fotor

İncelendiğinde Pixlr uygulamasıyla benzer özellikler gösteren Fotor’un ayrıcalığı; uygulama içinden fotoğraf çekme imkanı sağlaması. Fotoğraf çekerken filtrelerden ve efektlerden yararlanabiliyorsunuz. Fotoğraf düzenleme editörü sizlere, pürüzsüz bir fotoğraf oluşturmak için uğraşmanız yerine, otomatik düzeltme seçeneğini sunuyor ve ışık dengesi seçeneğiyle fotoğraflarınızdaki flu ve bulanık görüntüleri yok ediyor. Ayrıca, diğer fotoğraf düzenleme editörlerinden farklı, birçok filtre alternatifiyle cezbediyor. Üstelik hem AppStore hem de Google Play Store’dan indirilebiliyor.

Mobil sürümleri: iOS Android

6. Lensical

Ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması Lensical

Kullanmaya başladığınız andan itibaren, ücretsiz olduğuna şaşıracağınız uygulamalardan bir tanesi Lensical. İçerisinde çok az ücretli düzenleme işlemi barındıran bu mobil uygulama ile fotoğraflarınızdaki pürüzleri düzeltebilir, otomatik düzeltme seçeneğini kullanabilir ve filtre ekleyebilirsiniz. Ancak uygulamanın en iyi tarafı bunlar değil. Uygulama bize yüz fotoğraflarında yüz hatlarını değiştirme, yaşlandırma veya gençleştirme, saç tipi ve kulak-burun boyutu değiştirme ve hatta yüzünüze bıyık veya ben ekleme gibi opsiyonlar sunuyor. Bu seçenekler arasında kullanabileceğiniz pek çok ücretsiz düzenleme seçeneği bulunuyor. Şimdilik sadece iOS sürümü bulunan uygulamanın ilerleyen zamanlarda Android için de hazırlanması bekleniyor.

Mobil sürümleri: iOS

7. Sktchy

Ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması Sktchy

Sktchy, daha önce çektiğiniz fotoğraflarınızı eskiz veya çizime dönüştürebilen bir mobil uygulama. Bunların yanı sıra, düzenlediğiniz fotoğrafları, diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor ve ilgi alanlarınıza göre aramalar yaparak, diğer kullanıcıların paylaştıklarını inceleyebiliyorsunuz. Az ama güzel efekt ve filtre seçenekleri de sunan uygulama, şimdilik sadece iOS için hazırlanmış.

Mobil sürümleri: iOS

8. Camera360

Ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması Camera360

Fotoğraflarınıza, eğlenceli sticker’lar eklemenize yardımcı olan Camera360, birçok küçük resmi ve emoji’leri fotoğraflarınız üzerine eklemenize olanak sağlıyor. Aynı zamanda, birçok eğlenceli filtre ve efekti de kullanıma sunan bu fotoğraf düzenleme uygulaması, hem iOS hem de Android'de indirilebilir durumda.

Mobil sürümleri: iOS Android Windows Phone

Ücretli fotoğraf düzenleme uygulamaları

1. PixelWakker

Ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması PixelWakker

PixelWakker fotoğraflarınızı 20. yüzyıl pop art görsellerine benzer bir hale çevirebilen veya piksel, yani nokta vuruşu halinde parçalayabilen nadir uygulamalardan. Kendi kategorisinde en profesyonel hizmeti sunan bu uygulama, puantilizm (noktacılık) ile yapılan resimlere meraklı olanların, beğenerek kullandığı uygulamalar arasında yer alıyor. Apple için 10,49 TL'den satışa sunulan uygulama, Android için henüz satışa sunulmamış.

Mobil sürümleri: iOS 

2. PicLab Studio

Ücretli fotoğraf düzenleme uygulaması PicLab Studio

PicLab Studio, klasik fotoğraf editörlerinin yaptığına benzer hizmetler sunmasının yanı sıra, fotoğrafların kullanılacağı yere göre profesyonel hizmetler de veriyor. Albüm kapakları, kartvizitler, Pinterest görselleri, broşür ve metin içeren profesyonel fotoğraflar oluşturmanıza olanak sağlıyor. Sosyal medya hesaplarınızla eşleşerek, direkt paylaşma seçeneğinin yanında, film rulonuza kaydetme imkanı da sağlıyor. Şimdilik iOS kullanıcıları için 10,49 TL olan uygulama, Android için ücretsiz. Ancak Android'de uygulama içindeki birçok seçenekten 1 TL, 0,50 TL gibi farklı ücretler karşılığında yararlanılabiliyor.

Mobil sürümleri: iOS Android

3. Handy Photo

Fotoğraf editörleri arasında en profesyonellerinden biri olan HandyPhoto, şu ana kadar listelediğimiz uygulamaların yaptığı tüm işlemleri de yürütebilmeye olanak sağlıyor. Uygulamada ayrıca fotoğraf üzerinde seçili bir alanı taşıma, silme, renklendirme ve eskiz haline getirme işlemlerini yapabilir, resimde bölgesel olarak ışık ve filtre uygulamaları yapabilir ve resminizdeki pürüzleri giderebilirsiniz. iOS için 7,99 TL'den satışa sunulan bu uygulama, Android'de 6,86 TL'den kullanıcılarıyla buluşabiliyor.

Mobil sürümleri: iOS Android

4. Facetune

Ücretli fotoğraf düzenleme uygulaması Facetune

İçerisinde barındırdığı yüz algılama sitemi ile, selfie'lerinizi veya daha önce çektiğiniz portre fotoğraflarını düzenlemenize yardım eden Facetune ile yüzünüzdeki pürüzleri yok edebilir, ışık ekleyebilir, göz rengi değiştirebilir ve diş beyazlatabilirsiniz. Ayrıca birçok filtre seçeneği ve çerçeve ekleme özelliğini bünyesinde bulunduran uygulama, yalnızca AppStore mağazasında satışa sunuluyor.

Mobil sürümleri: iOS Android

5. VSCO Cam

Bu uygulama şimdilik profesyonel fotoğrafçılar arasında popüler olsa da, aslında telefonundan fotoğraf çekmeyi seven tüm kullanıcılara hitap ediyor. Instagram mantığıyla uygulama sayesinde fotoğraflarınızı tüm dünyayla paylaşabiliyor, aynı zamanda da fotoğraflarınız üzerinde pürüz giderme ve filtreleme işlemlerini yapabiliyorsunuz. VSCO Cam ücretsiz olarak indirilebiliyor, ancak içeriğindeki pek çok fonksiyonu kullanıcılarına belli ücretler karşılığında sunuyor.

Mobil sürümleri: iOS Android

6. Paper Camera

Bu uygulama fotoğraflarınızı çekerken karikatür, eskiz, çizim veya pek çok farklı çekim modunu kullanmanıza olanak sağlıyor. Sadece fotoğraflarınızı değil videolarınızı da bu şekilde kaydedebiliyorsunuz. Fotoğraf ve videolarınıza renk tonlamaları ekleyebiliyor ve farklı filtreleri de uygulayabiliyorsunuz. Google Play Store’dan 2,05 TL'ye indirilebilen Paper Camera, AppStore’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor, ancak uygulama içi satın alımlar sunuyor.

Mobil sürümleri: iOS Android BlackBerry

7. 3DSteroid PRO

3DSteroid PRO uygulaması, profesyonellerin yapabildiği 3 boyutlu fotoğraf çekimi ve fotoğrafları 3 boyutlu hale getirme konusunda oldukça etkili. Şimdilik sadece Android'de hizmet veren uygulama 5,44 TL'den satışa sunuluyor.

Mobil sürümleri: Android

8. Ampergram

Ücretli fotoğraf düzenleme uygulaması Ampergram

Tipografi meraklılarına hitap eden Ampergram, kendi arşivinizde bulunan fotoğrafların yanı sıra, geniş arşivindeki seçeneklerle de fotoğraf düzenleme imkanı sunuyor. Google Play Store’da 2,05 TL'den satışa sunulan uygulama, AppStore’da 2,69 TL’ye sunuluyor.

Mobil sürümleri: iOS Android

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.