Mobil oyunlar ilk çeyrekte 6,65 milyar kez indirildi, zirvede Piano Tiles 2 var

Mobil oyunlar ilk çeyrekte 6,65 milyar kez indirildi, zirvede Piano Tiles 2 var

Mobil uygulama dünyasına dönük hizmetler sunan Sensor Tower'ın 2016 yılı ilk çeyrek raporu, uygulama dünyasındaki güncel istatistikleri gözler önüne seriyor. Oyun kategorisinin yükselişi her zamanki gibi dikkat çekiyor.

Sensor Tower'ın paylaştığı rakamlara göre bu yılın ilk çeyreğinde toplam uygulama indirme sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,2 oranında artarak 17,2 milyar olarak gerçekleşmiş. Zirvede yer alan mobil oyunların toplam indirilme sayısı ise 6,65 milyar (1,95 milyar iOS,  4,7 milyar Android) olarak kayıtlara geçmiş.

Oyunlar yine zirvede

Oyunlar kategorisi en yakın rakibinden iOS tarafında yüzde 284, Android tarafında ise yüzde 404 daha fazla indirilme almış. Geçen yılın aynı dönemine göre iOS tarafında oyun kategorisinin büyümesi yüzde 14 olurken, Android tarafındaki artış yüzde 1'in bile altında kalmış. Geçen yıl 3. sırada olan 'fotoğraf ve video' kategorisi ise bu çeyrekte 2. sıraya yükselmiş.

Mobil-uygulama-Sensor-Tower

Küresel oyun pazarının yıllık 34,8 milyar dolarlık bir pazar olduğu ve mobil oyun geliştiriciler de bu pastadan önemli bir pay kapıyor. Örneğin yıllık kazancı milyar doları geçen Supercell, yeni oyunu Clash Royale ile 1 ayda 110 milyon dolar gelir elde ederek (%30'u uygulama mağazalarına kalıyor) bir kez daha dikkatleri üzerine çekmişti.

Ülkemizde maalesef halen mobil oyun kategorisinin hakkını verebilmiş değiliz ama Şubat ayında iSlash'in yeni oyunu iSlash Heroes'u tanıtmıştık. Türkiye'den çıkan en popüler oyunlardan biri olan iSlash'in yeni oyunu 3 günde 1 milyon indirilme almıştı. Yine 1010 ile popüler olan Gram Games'in yeni oyunu Merged de Şubat ayında sahneye çıkmış ve ilk 5 günde 1 milyon indirme almıştı.

İlk çeyreğin en çok indirilen 10 oyununu da paylaşalım ve bu oyunların ortak noktası üzerine biraz düşünelim...

  1. Piano Tiles 2
  2. Candy Crush Jelly Saga
  3. Color Switch
  4. Clash Royale
  5. Subway Surfers
  6. Traffic Rider
  7. Clash of Clans
  8. My Talking Tom
  9. Candy Crush Saga
  10. Temple Run 2

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.