Gram Games'in yeni oyunu Merged ilk 5 günde 1 milyon kez indirildi

Gram Games'in yeni oyunu Merged ilk 5 günde 1 milyon kez indirildi

Türkiye'deki başarılı mobil oyun şirketlerinden Gram Games'in yeni oyunu Merged!, uygulama mağazalarına girdikten 5 gün sonra 1 milyon indirmeye ulaştı.

Tüm dünyada 50 milyonun üzerinde kişiye ulaşan Gram Games aslında 1010! gibi çok popüler bir oyuna sahip. Ancak Merged! yeni bir kullanıcı kitlesine ulaşma hedefiyle 5 gün önce App Store ve Google Play'e giriş yapmıştı.

Aldığımız bilgilere göre ilk 5 günde 1 milyon kez indirilen Merged! oyununu en çok indiren ülke ABD, ABD'yi takip eden ülkelerse sırasıyla Brezilya, Hollanda, Kanada ve Türkiye olmuş.

Merged! oyununu kısaca blok tabanlı bir bulmaca oyunu olarak tanımlamak mümkün. Oyunun amacı da blokları (zar taşlarını) oyun alanında birleştirerek daha yüksek rakamlara ulaşmak. Oyunda en az 3 tane aynı renk bloğu, dikey, yatay ya da L şeklinde yanyana getirilerek puan kazanılabiliyor. Oyun tahtası dolduğunda ise oyun sona eriyor.

Bu oyunun çok yenilikçi olduğunu söylemek zor ama yeni bir 1010! başarısı yakalanıp yakalanmayacağını zamana bırakmak daha iyi olur.

Gram Games, 2014 yılı başında Hummingbird VC ve üç melek yatırımcıdan 600 bin dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.