Snapchat reklamverenlere 'sponsorlu selfie' satmayı hedefliyor

Snapchat reklamverenlere 'sponsorlu selfie' satmayı hedefliyor

Özellikle ABD'de genç kitleye ulaşmak için kullanılması neredeyse şart olan mecralardan Snapchat her ne kadar geç de olsa birbiri ardına yeni gelir kalemleri oluşturmaya başladı. Bunu kullanıcılarına da çok rahatsızlık vermeden yapmaya başlayan Snapchat, Facebook'un milyarlarca dolarlık teklifleri karşısında direnmişti.

Snapchat'in yeni reklam özelliği, kullanıcıları değil doğrudan reklamverenleri hedef alıyor. Bu modelde sponsor reklamveren bir lense özel olarak sponsor oluyor ve Snapchat'e kendi markasına has bir lens hazırlatıyor. Sonrasında bu lens bir gün boyunca Snapchat'in bütün kullanıcıların açıyor. Dileyen kullanıcılar markaların bu lenslerini kullanarak, bir yerde kullanıcının yarattığı içeriği elde ediyor.

Financial Times'da yer alan habere göre Snapchat bu"sponsorlu lens" reklam modelini büyük markalara hem de büyük fiyatlara satmaya hazırlanıyor. Snapchat'in reklamverenlere yeni sunacağı sponsorlu lenslerin fiyatları da belli olmuş. Cadılar Bayramı, Şükran Günü ya da Kara Cuma gibi günlerde "Snapchat'i kapatmak" isteyen markalar, 750 bin doları gözden çıkaracak. Bunun dışındaki normal günlerde ise Snapchat bu reklam modeli için 450 bin dolarlık bir fiyat belirlemiş.

Snapchat bildiğiniz gibi son olarak "Lensler" ve "Replay" olmak üzere kullanıcılarından para kazanabileceği iki yeni özelliği gelir kalemleri arasına eklemişti. Snapchat'te bulunan lenslerle kullanıcılar çektikleri selfie fotoğraflara ya da videolara özel efekt ekleyebiliyor, 'Replay' adını verilen özellikle ise kullanıcılar Snapchat'te içerikleri tekrar izleme hakkı tanıyor. İlk özellik paylaşımların renklenmesi açısından oldukça önemli. İkinci özellik Replay ise, aslında Snapchat'in kendine has bir özelliği olan paylaşılan fotoğrafların görüntülendikten sonra yok olması dikkate alarak yapılmış. Bu fotoğraflara tekrar tekrar bakmak isteyen kişiler, Replay özelliğini satın alarak kesenin ağzını açmak zorunda.

Snapchat, son 2-3 haftadır duyurduğu bu yeni özelliklerle birlikte hem kullanıcılardan hem de reklamverenlerden para kazanmanın yolunu bulmuş oldu. Bakalım Snapchat'in reklam gelirleri ve bilançoları bu durumda nasıl etkilenecek?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.