Angry Birds, 150 milyon dolar hasılat yapan filmiyle eski günlerine mi dönüyor?

Angry Birds, 150 milyon dolar hasılat yapan filmiyle eski günlerine mi dönüyor?

Dünyanın en önemli mobil oyunlarından biri olan Angry Birds, yeni bir yükselişin eşiğinde. Sinemalarda vizyona giren animasyon filmi 'Angry Birds Movie' (fragman 1, fragman 2) gişede 150 milyon dolar hasılatı geride bıraktı.

Kısa bir özet geçmek gerekirse 2003 yılında Finlandiya'nın güney şehirlerinden Espoo'da kurulan Rovio, 2009'a kadar bir çok farklı oyun geliştirmiş ama adını dünyaya duyurması Angry Birds sayesinde olmuştu. Tabi bir kaç yıl boyunca süren saltanat yavaş yavaş gerilemeye başlamış ve 2014'te şirketin gelirleri yüzde 9, operasyonel kârı ise yüzde 74 oranında düşmüştü. Aralık ayında ise şirket CEO değişimi yaşamıştı..

Hasılat 150 milyon doları geçti

2015 gelirleri henüz açıklanmasa da geçtiğimiz ayında 213 çalışanının işine son veren Finlandiyalı şirket, durumun pek de parlak olmadığının sinyallerini vermişti. Gel gelelim Angry Birds yeniden Rovio'nun imdadına yetişmiş gibi görünüyor. Zira 50 milyon sterlin (73 milyon dolar) masrafla çekilen 'Angry Birds Movie', şimdiden 103 milyon sterlin (150 milyon dolar) gelir sağlamayı başardı bile.

ABD'de ilk haftada zirveye oturdu

Geçen hafta uluslararası gösterime çıkan Angry Birds Movie, ABD'deki ilk haftasında 'Captain America: Civil War' filmini geride bırakarak zirveye yerleşmiş ve 39 milyon dolar gelir elde etmiş. Sony'nın güçlü öngörülerine göre ise küresel çaptaki hasılat 150 milyon doları geçmiş.

Rovio'nun bu başarısı elbette dikkat çekici. Üstelik film halen gösterimde ve hesaba katmadığımız yan gelirler de söz konusu. Zira film gösterimi sayesinde indirme sayısının ve lisanslı ürünlerdeki satışlarının ne kadar arttığını bilmiyoruz. Finlandiyalı şirketin Aralık 2010’da çıkardığı pelüş oyuncaklar, Mart 2011’e gelindiğinde 2 milyon civarında satmış ve adından söz ettirmişti. Keza Angry Birds markasıyla giyeceklerin yanına 'içeceklere de' el attığını görmüştük.

Nihayetinde Angry Birds elbette eski popüleritesinden çok uzak ama bu başarı Rovio'nun yeni bir başarı yakalaması için ateşleyici bir güç olabilir...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.