Facebook kendi ürettiği 3D kamerayla çekilmiş ilk videoyu yayınladı

Facebook kendi ürettiği 3D kamerayla çekilmiş ilk videoyu yayınladı

facebook-Surround-360-videoFacebook'un özellikle sanal gerçeklik ve 360 derece açıya sahip videolar için ürettiği özel kamerasını sizlere tanıtmıştık. Mark Zuckerberg Facebook tarafından üretilen kamerayla çektikleri ilk videoyu kendi hesabından yayınladı.

Facebook'un ilk kez geçtiğimiz ay düzenlediği f8 etkinliğinde gösterdiği kamerasının üzerinde tam 17 kamera bulunuyor. Böylece kamera etrafta olup biten herşeyi tüm ayrıntısına kadar kaydedebiliyor. Şirketin kamerasıyla ilk videosunu çekmek için belirlediği yer ise New York'ta bulunan Grand Terminal. 3,5 dakika uzunluğundaki videonun içerisine üçten fazla duygusal hikaye yedirilmiş ve kamerayı 360 derece oynatarak bu hikayelere oradaymışsınız gibi tanıklık edebiliyorsunuz.

Mark Zuckerberg kendi hesabından yaptığı açıklamala 360 derece videoların en büyük avantajının size gerçekten oradaymışsınız hissi vermek olduğunu belirtmiş. Sadece endüstriye referans tasarım ve doğru bir örnek olması için üretilen kameranın Facebook tarafından satışa çıkartılmayacağını tekrar belirtelim. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.