Facebook 360 derece çekimler için tasarladığı açık kaynak kodlu kamerasını tanıttı

Facebook 360 derece çekimler için tasarladığı açık kaynak kodlu kamerasını tanıttı

f8 konferansında şirketin gelecek vizyonunu açıklayan Facebook kendi geliştirdiği 360 derece kamerasını da tanıttı. Şirket, satışa sunulmayacak olan kamerayı geliştirmesinin gerisindeki nedeni de bugün pazarın doğru bir referans noktasına sahip olmasını olarak açıkladı. Facebook'a göre piyasada bulunan ve 360 derece çekim yapma özelliğine sahip kameralar yeterince iyi değil ve tasarımsal olarak bazı hatalar barındırıyorlar.

facebook-360-derece-video-kamera

Facebook'un 360 derece çekim yapabilen platformunun üzerinde 17 adet kamera bulunuyor. Web tabanlı bir sistem bu kameraların video çekimini yönetirken aynı zamanda otomatik olarak görüntüyü işliyor da. Geniş açılı çekim yapabilen 14 kamera halkanın üzerinde yerleştirilirken, 1 balık gözü kamera üste ve 2 tane tanesi de platformun altına yerleştirilmiş. Şirketin açıkladığına göre sistem 8K çözünürlüğe kadar video kaydı yapabilirken uzun saatler boyunca da kullanılmaya müsait olarak tasarlanmış.

Bu referans tasarımla pazardaki şirketleri ve hobi amaçlı çekim yapan kişileri desteklemeyi ve yüreklendirmeyi planlayan Facebook kendi kamerasını yapmanın maliyetinin yaklaşık 30 bin dolar olduğunu da eklemiş. Şirket 360 derece video kayıtları için GitHub üzerinden yayınlayacağı açık kaynak kodlu projesini ise bu yaz geliştiricilere sunacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.