Nissan, ev tipi bataryası xStorage ile Tesla Powerwall'a rakip olacak

Nissan, ev tipi bataryası xStorage ile Tesla Powerwall'a rakip olacak

Otomobil üreticileri Tesla'nın ataklarına her yönden yanıt vermeye devam ediyor. Bu kez Nissan, Tesla'nın Powerwall adlı ev tipi batarya ünitesine rakip olacak xStorage'ı tanıttı.

Nissan ve enerji yönetimi çözümleri şirketi Eaton tarafından geliştirilen cihazın gelecek 5 yılda 100 bin adet satılması planlanıyor. Tüketim ücretinin ucuz olduğu saatlerde depolama yaparak tasarruf sağlayan xStorage, güneş enerjisi kullanan evlerde bu yolla da enerji depolayabilecek.

Nissan, yayınlanacak bir mobil uygulama ile xStorage bataryalarının uzaktan da takip edilebileceğini açıklıyor ki bu da daha verimli bir kullanım yapmak anlamına geliyor. Ancak şu anda xStorage'a sahip olmak mümkün değil, ancak Eylül 2016'da Avrupa'dan ön sipariş verilebilecek.

xStorage vs. Powerwall

4,2 KWh'lık xStorage kurulum dahil 4000 Euro'ya (3200 sterlin), yani yaklaşık 13 bin 500 TL'ye mal oluyor. Tesla'nın 3000 dolar değerindeki 6,4 kWh'lik Powerwall modelininse kurumla birlikte 5000 dolara, yaklaşık 14 bin 750 TL'ye mal olduğu belirtiliyor. Kısacası Tesla Powerwall sahibi olmak xStorage sahibi olmaktan en azından şimdilik daha kârlı bir tercih. Muhtemelen bu sebeple de xStorage'ın ABD pazarına ne zaman giriş yapacağı meçhul. Keza Türkiye'ye ne zaman geleceğini de bilmiyoruz.

Bu alana giriş yapacağını daha önce duyuran Mercedes ise henüz bir fiyat açıklamış değil ama şu bir gerçek ki ilerleyen dönemde farklı üreticiler de bu trendin takipçisi olacak ve fiyatlar daha da düşecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.