.blog uzantılı alan adı almak bu yıl sonunda mümkün olacak!

.blog uzantılı alan adı almak bu yıl sonunda mümkün olacak!

Wordpress.com'un çatı şirketi Automattic, .blog alan adı uzantısının satış hakkını aldığını ve bu yıl sonunda .blog uzantılı alan adlarının satışına başlanacağını açıkladı.

İnternette blog denince akla gelen ilk isimlerden biri hiç şüphesiz Wordpress ve Automattic'in .blog uzantısının satış hakkını almış olması bu durumu biraz daha güçlendiriyor. Ancak .blog uzantısının Wordpress.com altyapısıyla direkt bağlantılı olmayacağını ekleyelim. Yani webrazzi.blog gibi bir alan adı almak için Wordpress kullanmak şart değil.

Paylaşılan bilgilere göre bu yılın Ağustos ayında marka tescili olanlar için ilk kayıt süreci açılacak, Ekim ayında ise jenerik alan adı kayıtları için ikinci kayıt süreci başlayacak. Herhangi birinin direkt olarak .blog uzantılı alan adı satın alabilmesi ise Kasım 2016'da mümkün olacak.

blog-domain

Fiyatlar henüz açıklanmadı

Wordpress.com resmi blogunda yapılan resmi açıklamaya göre yeni uzantının kayıt ücreti belli değil. Genel olarak yeni alan uzantılarına paralel bir fiyatlandırma olacağı söyleniyor ama diğer uzantıların 9.90 dolardan yüzlerce dolara kadar çıkan ücretleri net bir tahmin yapmamızı engelliyor.

Şu anda Automattic bile kendi .blog uzantılı alan adını almış değil ama ilk .blog uzantılı alan adı muhtelemen get.blog adresi olacak. Şimdilik gelişmelerden haberdar olmak için dotblog.wordpress.com adresini ziyaret edip, e-posta abonesi olabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi .ist ve .istanbul alan uzantıları da Mart 2016'da şirket ve markaların kullanımına açılmıştı. 10 Mayıs itibarıyla da .ist ve .istanbul için genel kayıtlar başladı.

Yeni alan adı uzantılarının ne kadar benimseneceği halen meçhul ama 2012 yılında dev şirketlerin hangi uzantılar için başvuru yaptığını şu haberimizde görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.