Naspers, ABD'de Naspers Ventures ile yatırımlar yapacak

Naspers, ABD'de Naspers Ventures ile yatırımlar yapacak

Güney Afrika merkezli internet devi Naspers, gelişmekte olan pazarlardan sonra şimdi de ABD pazarında aktif olmak için yeni yatırım kolu Naspers Ventures ile ülkeye giriş yapıyor.

1915'te kurulan ve internet alanında en aktif yatırımcılardan biri olarak görülen Naspers, bildiğiniz gibi Türkiye'de de Markafoni'ye önce yatırım yapmış daha sonra da tamamını satın almıştı. Latin Amerika, Afrika, Hindistan ve Rusya gibi pazarlara odaklanan şirket bu kez Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni hamleler yapacak.

Naspers CEO'su Bob van Dijk, şimdiye dek e-ticaret, ilan, perakende ve sosyal ağ alanlarında iyi hamleler yaptıklarını ama yeni büyüme fazında teknolojiyle dönüşen tüketici ihtiyaçlarına odaklanmak istediklerini ifade ediyor. Bu açılımı da dikey odaklı yatırım kollarıyla yapmak istediklerini ekliyor.

Brainly yatırımı bir başlangıç

Geçen yıl 1,5 milyar dolar yatırım yapan ve 30 bin çalışana sahip bir şirket olan Naspers, bugün Naspers Ventures ile geliştiren Brainly'nin 15 milyon dolarlık yatırım turuna öncülük ettiğini de paylaşıyor. Bu yatırım Naspers'ın eğitim teknolojileri alanındaki ilk yatırımı olma özelliğini de taşıyor.

Naspers Ventures CEO'su Larry IIlg, bu açılımın Naspers'ın küresel hedefli girişimlerinin önünü açacağını ifade ediyor. Bunun da hem yetenek kazanımı hem de pazara giriş açısından iki yönlü bir değer taşıdığını söylüyor ki geçen yıl Naspers'dan 100 milyon dolar yatırım alan Letgo bu anlamda fayda görecek ilk girişim olabilir.

Diğer yandan ABD'de yatırım yapılan girişimlerin Naspers gücüyle diğer pazarlara çok hızlı açılabileceğini de ekleniyor ki tüm bunlar Naspers Ventures adını artık oldukça sık duyabileceğimiz anlamına geliyor. Naspers Ventures'ın Türkiye'ye bir etkisi olup olmayacağını da hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Hatırlatmak gerekirse Naspers Grubu Küresel Strateji Direktörü Sebastiaan Vaessen'i Webrazzi Summit 2015'te ağırlamıştık (konuşmasının tamamı)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.