Julian Assange, kediler ve Twitter

Wikileaks'in Baş Editörü Julian Assange, 2012 yılından bu yana kaldığı Ekvador'un Londra Elçiliği'nde artık yalnız değil. 9 Mayıs'ta yavru bir kediye kavuştuğunu duyuran Assange'ın ilk işi yeni "oyun arkadaşı" için bir Twitter hesabı açmak oldu.

Assange'a çocukları tarafından hediye edildiği belirtilen yavru kedinin bir adı yok ve isimlendirilip isimlendirilmeyeceğini bilmiyoruz. Assange'ın kedisi için seçtiği Twitter hesabı ise @EmbassyCat yani elçilik kedisi. Ancak yavru kedi şimdiden WikiKitty, Mewlian Assange ve Kitizen Purr gibi yaratıcı isim/ünvanlarla anılıyor.

"Ben geldim" minvalinde ilk tweet'iyle dış dünyaya kendini tanıtan Elçilik Kedisi bugün 13 hesabı takip ediyor. Bunlar arasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Hükümeti, Hindistan ve Fransa resmi diplomasi hesapları ve Türkiye Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü yer alıyor. Elçilik kedisi henüz yavru olabilir ama gözünü nereye dikeceğini iyi biliyor. Profilinde "Ekvador Elçiliği'nde Julian Assange ile birlikte yaşıyorum" diyen Elçilik Kedisi, Assange'ın en ateşli savunduğu konulardan biri olan gözetlemeyle ilgileniyor. Elçilik Kedisi'nin sloganlarından biri #counterpurrveillance. 

Elçilik Kedisi, Twitter'daki ikinci gününde yaklaşık 7 bin takipçiye ulaştı ve bu sayı hızla artacak gibi görünüyor. İnternette tüketilen içeriğin kayda değer bir bölümünü kedilerle ilgili olanlar oluşturuyor.

Wikipedia-lolcat

Kedilerin neden internette bu kadar popüler olduğunu açıklamaya çalışan görüşlerden biri, kedilerin insanların kendi duygularını yansıtabilecekleri harika tuvaller olduklarını savunuyor. Elçilik Kedisi'nin Assange'ın savunduğu hemen her şeyi temsil etmesini en iyi bu açıklıyor.

Diğer taraftan kedi, dünyayı ayağa kaldırdıktan sonra sığındığı yerden dört yıldır dışarı adım atamayan Assange'ın belki en çok eksikliğini hissettiği şeyi ona sunuyor: Dokunulmazlık. Yavru bir kedinin savunmasızlığı ve sevimliliği (ne söylerse söylesin) onun internette hayatta kalmasını sağlıyor.

Assange bugüne kadar çok şey söylemiş olabilir ancak Elçilik Kedisi'nin önünde keşfedilmeyi bekleyen "koca" bir dünya var. İlk eylemini Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı'nın kedisi Palmerston'a sataşarak gerçekleştiren Elçilik Kedisi, Palmerston'ın resmi hesabına (@DiploMog) hitaben yazdığı Shakespeare alıntısında "Aşağılık köpekler sırıttığında fark edilmezler ama aslanlar kükrediğinde büyük insanlar titrer" diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.