Videorama: Türkiye'de geliştirilen ve gözünü yükseklere diken video uygulaması

Videorama: Türkiye'de geliştirilen ve gözünü yükseklere diken video uygulaması

Türkiye'de geliştirilip kısa sürede Apple, TechCrunch ve Product Hunt'ın dikkatini çekmeyi başaran Videorama; adından da anlayabileceğiniz gibi bir video düzenleme uygulaması.

Şimdilik yalnızca iOS platformunda yer alan uygulama ile video ya da fotoğraftan oluşan içeriklerinizi dilediğiniz gibi kesip birleştirebilir; ayrıca dilerseniz videonuzun üzerine yazı yazabilir, 'Hollywood tarzı' efektler ekleyebilir, müzik ve ses dosyası koyabilirsiniz.

Ücretsiz olarak kullanıcılarla buluşan Videorama'nın gelir modeli uygulama içi satın almalara dayanıyor. Öyle ki; kullanıcıların Videorama'da oluşturdukları videolarda yer alan uygulama logosunu kaldırmak, özel efektler kullanabilmek ya da ses dosyaları koyabilmek için ayrı ayrı satın alma yapmaları gerekiyor.

Videorama'da özel efekt, müzik ve filtreler gibi ekstra özelliklerin bedeli 2,69 TL, uygulama logosunu videolarınızdan kaldırmanın bedeli ise 7,99 TL.

videorama-gorselVideorama kısa sürede 200 binin üzerinde indirildi

İlk olarak 14 Mart'ta ücretli bir uygulama olarak yayınlanan, sonrasındaysa bir güncelleme ile ücretsiz hale gelip hemen yukarıda açıkladığımız gelir modeline geçiş yapan uygulama bugüne kadar 200 binin üzerinde indirilmiş. Videorama'nın en çok ilgi gördüğü ülke ABD olurken Birleşik Krallık, Kanada, Hindistan ve Çin ise ABD'den sonra geliyormuş.

Typorama'nın da arkasındaki isim olan Apperto tarafından İstanbul'da geliştirilen Videorama'nın kısa sürede yakaladığı bu başarıda kuşkusuz Apple tarafından 'featured edilmesi' önemli bir etken. Diğer yandan uygulamanın hem arayüz olarak başarısının hem de ortaya çıkan videoların kalitesinin de hakkını vermemiz gerekiyor.

Apperto kurucusu Sarp Erdağ; uygulamanın çıkış hikayesini şu sözlerle aktarıyor: "4 seneyi aşkın süredir iOS platformunda photo & video kategorisi altında çeşitli uygulamalar geliştiriyoruz ve edindiğimiz tüm tecrübeyi, App Store’daki en gelişmiş ve kolay kullanıma sahip video editor’u yapmak için kullanma fikri uzun bir süredir aklımızdaydı."

Tabii Videorama hakkında değinmemiz gereken bir diğer nokta da uygulamanın yayına girmesiyle neredeyse aynı anda Instagram'ın da video süresini 60 saniyeye çıkarması. Bu durumu hatırlattığımız 'kuşkusuz bizim avantajımıza oldu' sözleriyle yanıt veren girişimciler, vizyonlarının her zaman 'son kullanıcının aşık olacağı' uygulamalar geliştirmek olduğunun altını çiziyor.

VSCO Cam ve Flipagram'a gelen yatırımları ve kısa bir süre önce GoPro'nun video/fotoğraf düzenleme uygulamalarına gösterdiği ilgi akıllara Videorama'nın da bir yatırım ya da 'exit' potansiyeli olduğunu getirmiyor değil. Videorama'nın geliştiricilerden öğrendiğimize göre gelecek planları ise ürünü sürekli geliştirerek mobildeki en iyi deneyimi sunmak. Bu arada ekip olası bir yatırım teklifine de sıcak bakıyor.

Konu ile ilgili gelişmeleri ve bu yetenekli girişimcileri takip etmeye devam edeceğiz. Siz de dilerseniz hemen şimdi Videorama'yu iPhone'unuza  indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.