Yatırım bankası Goldman Sachs, GS Bank ile internet bankacılığına adım attı

Yatırım bankası Goldman Sachs, GS Bank ile internet bankacılığına adım attı

Bugüne dek bir yatırım bankası olarak hizmet veren ve minimum hesap açılış tutarı 10 milyon dolar olan Goldman Sachs, GS Bank adıyla internet bankacılığı hizmeti vermeye başladı.

Bugüne yüksek hacimleriyle bir varlık yönetim şirketi olan yatırım bankasının bireysel bankacılığa yönelmesi oldukça ilginç bir hamle gibi görünüyor ve yatırım bankasının buraya girişini sadece internet bankacılığı ile yapıyor olması da oldukça ilgi çekici.

GS Bank'in minimum hesap açılış bedeli ise sadece 1 Amerikan Doları. Yani daha önce Goldman Sachs müşterisi olamayan ve yatırım bankasının hedef kitlesi dışında kalan pek çok bireysel müşteri artık parasını GS Bank'e birikim amaçlı olarak yatırabilecek.

Goldman Sachs'ın gerekli izinleri ve regülasyona uyumunun ardından kapılarını açan GS Bank, ABD'deki en yüksek faiz oranlarını da müşterilerine sunuyor. Geleneksel bankalar verdikleri faiz oranında oldukça geride kalırken, gittikçe daha geniş kitleye yayılan online bankacılıkta müşterilerin lehine daha yüksek faiz oranlarıyla karşılaşılıyor. GS Bank'in şimdilik yıllık faiz oranı ise yüzde 1,05 olarak belirlenmiş.

Geleneksel olarak yatırım bankacılığı yapan Goldman Sachs'ın GS Bank ile internet bankacılığı konusunda yaygınlaşmasını sürdürmek isteyeceğe benziyor. Geçtiğimiz hafta GE Capital Bank'i ve yönettiği varlıkların satın almasını tamamladığını açıklayan Goldman Sachs'ın itici gücü de bu online birikim bankasını satın alması olmuş oldu. Hesap açmanın oldukça kolay olduğu GS Bank'in ismini bundan böyle daha sık duyacağız gibi görünüyor ve tabii ki yeni nesil bankacılıkta da rekabet daha da kızışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.