Whatsapp'tan sonra Viber de çift yönlü şifrelemeye geçiş yapıyor

Whatsapp'tan sonra Viber de çift yönlü şifrelemeye geçiş yapıyor

FBI ve Apple arasındaki tartışmadan sonra çift yönlü şifrelemeye geçişler hızlanıyor. WhatsAapp'tan sonra Viber de çift yönlü şifrelemeye geçiş yapacağını duyurdu.

Mobil mesajlaşma ve görüntülü konuşma uygulamaları arasında önemli bir yere sahip olan Viber, yapılan resmi açıklamaya göre birebir ve grup konuşmalarını baştan sonra şifreleme ile güvence altına alacak. Söz konusu şifreleme, hem metin ve ses mesajlaşmalarını hem de görüntülü görüşmeleri kapsayacak.

Viber, çift yönlü şifrelemeye ek olarak Hidden Chats yani Gizli Sohbetler adıyla yeni bir özellik daha geliştirdiğini söylüyor. Bu özellik sayesinde istenilen sohbetler 4 haneli bir pin konuyla koruma altına alabilecek ve ekstra bir güvenlik katmanı oluşturulmuş olacak.

Çift yönlü şifrelemenin standart hale gelmesi gerek

Bildiğiniz gibi Apple, FBI kapışmasından sonra çeşitli önlemler almaya başlamıştı ama WhatsApp gibi uygulamalar kendi güvenlik güncellemelerini yapmayı tercih etti. Bu yeni şifrelemelerin kullanıcılar için önem arzettiğine şüphe yok. Hatta standart hale gelmesi gerektiğini belirtmek gerek. Ancak bu konuda küresel bir karar merci olmadığı için halen bir çok uygulamayı kişisel mesajlalara erişim riski olduğunu bile bile kullanmaya devam ediyoruz.

Bakalım önümüzdeki dönemde çift yönlü şifreleme trendine hangi uygulamalar katılacak ve bu durum kişisel gizliliğe verdiği önemle dikkat çeken Telegram için neler getirecek...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.