Hack The Pentagon: Pentagon'a sızacak siber güvenlik uzmanları aranıyor

Hack The Pentagon: Pentagon'a sızacak siber güvenlik uzmanları aranıyor

ABD'nin Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nı tek çatı altında toplayan Pentagon, siber savunma (yoksa saldırı mı demeliyim?) uzmanlarını Hack The Pentagon etkinliğine davet ediyor.

Savunma Bakanlığı Yöneticisi Christopher Lynch'in paylaştığı bir yazıyla dikkatimi çeken etkinlik, ABD Savunma Bakanlığı sistemlerinin açıklarını bulacak yazılım/güvenlik uzmanlarını arıyor. İlk kez 31 Mart'ta duyurulan ödüllü hata avı (bug bounty) programının 1 Nisan şakası olmadığını, bunun gerçek bir uygulama olduğunu da peşinen belirtiyor.

Dijital Hizmetler birimine Google, Shopify ve Palantir gibi Silikon Vadisi şirketlerinden çalışanlar aldıklarını söyleyen* Lynch, ABD Hükümeti'nin bürokratik engelleri ortadan kaldırmak istediğini ve dijital güvenliği yüksek önem verdiklerini ifade ediyor.

Lynch, ABD Savunma Bakanlığı'nın halka açık web sitelerinin sadece 2012'de 4 milyar ziyaret aldığını bunun yüzde 25'inin bir şekilde istenmeyen trafik olduğunu da ekliyor. İlk gün 500 başvuru alan Hack the Pentagon programına sadece ABD'de vergi mükellefi olduğunu ve sigorta numarasını doğruyabilen veya çalışan kimlik numarasına sahip, başvuru formundaki bilgileri paylaşanlar başvurabiliyor. Kısacası ABD, bu programa başvuran kişilerin kim olduğunu bilmek ve söz konusu ödülü yasadışı kanallara kaptırmamak istiyor.

Bu programın Pentagon faydalı olacağına şüphe yok. Hem açıklarını kapatmak hem de yetenekli yeni çalışanlar bulabilmek iyi bir fırsat. Darısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mızın başına!

*Eski Google CEO’su olan ve Alphabet İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt de kısa süre önce Pentagon’un yeni İnovasyon Danışma Kurulu’na başkanlık etmek üzere anlaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.