Bi'kutu Mutluluk, 3 bin aylık aboneyle alternatif bir hediye servisi haline geldi

Bi'kutu Mutluluk, 3 bin aylık aboneyle alternatif bir hediye servisi haline geldi

Tipik bir hediye alma serüveninde önce hediyeyi seçer ardından güzelce paketlerseniz. İlla bir yapı bozumundan söz edeceksek Bi'kutu Mutluluk bunu tersine çeviriyor. Sürpriz deneyimini hediyeyi alan da veren de paylaşıyor. İyi bir sürpriz sözü veren girişim, kutu abonelikleri düşünüldüğünde, iyi bir sürpriz gibi, ilk yılında yaklaşık 19 bin 200 kutu satışı gerçekleştirdi. Bi'kutu Mutluluk 2016 yılında bu sayının 70 bine çıkacağını ön görüyor.

Tasarım kökenli olan ve bir süre Milan'da yaşadıktan sonra 2014'te Türkiye'ye dönen üç arkadaş tarafından kurulan Bi'kutu Mutluluk Aslıcan Aydın, Ayşe Şimşekci Başer ve Merdol Başer imzalı bir girişim. Üçlü Eylül 2014'te yarattıkları konsepti üç aylık bir hazırlık, marka kimliği sürecinden sonra, bir iş haline getirip, Aralık 2014’te ilk kez yeni yıl konseptiyle satışa sundu. İnsanların ilk etapta içinde ne olduğunu bilmediği bir kutu satın alma fikrine alışmakta zorlandığını söyleyen ekip, e-ticaret işine aylık 100 kutuyla başladıklarını anlatıyor.

BiKutuMutluluk
Bi'kutu Mutluluk kurucu ortakları

Bi'kutu Mutluluk öncelikle kadınları hedefleyen bir servis ve her ay konseptini yeniliyor. Bu konseptlere göre farklı ve orijinal tasarım ürünlerini bir kutu içinde her ay abonelerine gönderiyor. Hediye olarak söz edilse de yalnızca hediye servisi olan Betterboyfirend.me ve yalnızca kutu servisi olan Birchbox'ın arasında bir yerde konumlanıyor. Zira yeni tasarım ürünler seviyorsanız, Bi'kutu Mutluluk'a abone olup her ay adresinize yeni sürprizlerin gönderilmesini sağlamanızın önünde bir engel yok. Bununla birlikte tek seferlik kutu satın alma imkanının olması servisi yakınlarınız için alacağınız bir hediye alternatifi haline getiriyor.

Girişim, orijinal tasarımlarının yanında ortaklık yaptığı markaların ürünlerine de kutularında yer veriyor. Sürpriz kutu servisi olan Bi’kutumutluluk, ilk kutu sahibine ulaşana kadar, sürpriz etkisini yok etmemek için, kutu içeriklerini açıklamıyor. Kutular tüm kullanıcılara ulaştıktan sonra kutu içeriği bikutumutluluk.com’da ve girişimin Twitter hesabından duyuruluyor. Kutuların aylık abonelik ücretleri 29.90 TL'den başlıyor.

bikutu

Bugüne kadar hiç yatırım almadan büyümesini sürdüren Bi'kutu Mutluluk hediye servisinin benimsendiğine dair ciddi işaretler var. Girişimin bizimle paylaştığı güncel verilere göre, Bi'kutu Mutluluk Mart 2016 tibariyle 7 bin 400 kişiye, toplam 19 bin 200 kutu sattı. 100 aboneyle başlayan girişim bir yılda bu sayıyı 3 bine kadar çıkarmayı başardı. 1 milyon TL ciroya yaklana Bi'kutu Mutluluk'tan kutu alanların 4'te biri geçtiğimiz yıl yeniden alışveriş yaptı. 

Bi'kutu Mutluluk'un büyüme hızını baz alan tahminleri bu yıl sonunda 70 bin kutuya ulaşacağını işaret ediyor.Girişimin bir süre önce devreye aldığı ve kullanıcıların bugüne kadar gördükleri Bi'kutu Mutluluk ürünleri arasından en beğendiklerini seçerek kendi kutularını oluşturdukları 'Kendi kutunu yarat' dükkanı gibi özellikler bu büyümenin ölçeklenmesine yardımcı olabilir. Girişimin planları arasında gelen talebi karşılamak amacıyla yurt dışında belirli ülkelerde kutu dağıtıma başlamak var. Girişim için belirleyici olan kutu içeriğinin ulaştığı kişileri gülümsetmeye devam edip edemeyeceği olacak. Bi'kutu Mutluluk ilerleyen dönemlerde hediye gibi geniş bir konseptten çıkıp daha spesifik bir konsepte bağlı kalmaya doğru ilerleyebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.