Slack 3.8 milyar dolar değerlemeyle 200 milyon dolar yatırım aldı

Slack 3.8 milyar dolar değerlemeyle 200 milyon dolar yatırım aldı

Yatırımcılar yavaşlıyor olabilir ancak birkaç unicorn'un hızı bu yıl da kesilmeyecek gibi görünüyor. Görünüşe göre Slack de bunlardan biri. Kurumsal uygulamasının istisnai büyümesiyle dikkat çeken Slack, 200 milyon dolar yatırım aldı.

Slack'in paylaştığı güncel verilere göre uygulaması bugün günlük ortalama 2.7 milyon kullanıcıya sahip. Bu, uygulamanın günlük kullanıcı sayısı açısından yıllık 3.5X hızda büyüdüğü anlamına geliyor. Tüm kullanıcıların 800 binini ise ayda 8-15 dolar arası abonelik ücreti ödeyen üyeler oluşturuyor. Slack'in kurumsal müşterileri arasında NASA; Comcast ve Walmart gibi isimler yer alıyor. Bir kullanıcı uygulama içinde ortalama 10 saat geçiriyor ve uygulamanın hafta içinde bir günlük aktif kullanım süresi 320 milyon dakika.

Slack'in değerlemesini 3.8 milyar dolara çıkaran tur, Thrive Capital liderliğinde gerçekleşti ve Accel, Social Capital, Spark Growth ve Comcast Ventures yeni yatırımcılar olarak yer aldı. Slack CEO'su Steve Butterfield yatırımla ilgili açıklamasında yeni sermaye desteğiyle iddialı büyüme planlarını hayata geçirirken liderlik konumlarını korumayı amaçladıklarını söylüyor. Yeni işe alımlarda cazip bir şirket olmak, üründe geliştirmeler yapmak ve elbette Slack'in önceden yerini aldığı bot yarışına başta Microsoft olmak üzere yeni dişli rakiplerine ekleniyor olması yatırım ihtiyacını açıklayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.