Tesla, Model 3'ün üç günlük ön siparişinden 10 milyar dolar gelir elde etti

Tesla, Model 3'ün üç günlük ön siparişinden 10 milyar dolar gelir elde etti

31 Mart'ta Elon Musk'ın yaptığı sunumla "herkesin erişebileceği elektrikli otomobil" olarak duyurulan Model 3'ü tanıtan Tesla, üç günlük ön siparişten 10 milyar dolar gelir elde etti.

Tesla, Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra üç aşamalı ve uzun vadeli bir iş planı oluşturmuştu. Planın üçüncü ve en önemli aşaması olan ''geniş kitlelerin satın alabileceği, makul fiyatlı ve yüksek özellikli elektrikli otomobil'' planını resmen başlatan şirket bunun ilk parçası olan Tesla Model 3'ü ön sipariş ile satışa sundu. Ön siparişlerin alınmaya başlamasının üstünden 3 gün geçtikten sonra ise Elon Musk Twitter hesabından ön sipariş veren müşteri sayısının 276 bini geçtiğini duyurdu.

Tesla Model 3'ün başlangıç fiyatı 35.000 dolar olarak belirlenmişti. Ön sipariş vermek isteyen kişilerin ise ABD için 1.000 dolar diğer ülkeler için 1.000 Euro depozit fiyatı ödemesi gerekiyor. 276 bin kişinin ön sipariş vermesiyle birlikte şirketin şimdiden 10 milyar dolar gelir elde ettiğini söyleyebiliriz. Tabi ki bu rakamın tahmini olduğunun altığını çizmemiz gerekiyor zira paket seçeneklerine göre Model 3'ün fiyatı 35.000 dolardan fazla olabiliyor. Bunun yanında ön sipariş veren bazı kullanıcıların sonradan prosedürleri takip ederek siparişini iptal edebileceğini de belirtelim.

Tüm bu rakamlar ile Tesla'nın gerçek potansiyelini herkese göstermiş olması aslında en önemli konu. Çünkü şirketin uzun vadede büyük rakiplerle rekabet ederek hayatta kalıp kalamayacağına ilişkin çeşitli karamsar senaryolar da analistler tarafından dile getiriliyor. Gerek birkaç gün içinde aldığı ön sipariş sayısı gerekse bundan elde edeceği potansiyel gelir Tesla'yı sektörde bambaşka bir noktaya taşıyacağı açık. Ön sipariş sahipleri otomobillerine 2017 yılının başından itibaren kavuşmaya başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.